Izvor: eKapija | Nedelja, 15.04.2018.| 16:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Projekti 59 lokalnih samouprava podržani sredstvima budžetskog fonda - Dodeljeno 320 miliona dinara

(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave donelo je odluku o raspodeli sredstava budžetskog fonda za program lokalne samouprave, na osnovu sprovedenog konkursa. Reč je o oko 320 miliona dinara, a sredsva je dobilo 59 lokalnih samouprava.

Kako je navedeno u odluci, 33 lokalne samouprave dobile su ukupno oko 262 miliona dinara za obezbeđivanje nedostajućeg dela sredstava u punom ili delimičnom iznosu za realizaciju novih ili završetak započetih projekata koji se finansiraju iz budžeta jedinice lokalne samouprave, a od posebnog su značaja za lokalni ekonomski razvoj, investicije i zapošljavanje.

Za pružanje finansijske, tehničke pomoći za uvođenje eUprave i savremenih informacionih tehnologija radi unapređenja i modernizacije rada organa jedinice lokalne samouprave, kao i tehničkih uslova za elektronsko povezivanje sa državnim i drugim organima i organizacijama, 18 lokalnih samouprava dobilo je ukupnp oko 48 miliona dinara.

Dodeljena su i sredstva za pružanje pomoći jedinici lokalne samouprave u organizaciji kulturnih, sportskih, turističkih i drugih manifestacija koje su od posebnog značaja za građane na njenoj teritoriji, kao i za adekvatan prilaz ustanovama javnih službi licima sa posebnim potrebama. Za ove svrhe, osam lokalnih samouprava na raspolaganju imaju oko 10 miliona dinara.

Koji projekti i lokalne samouprave su podržani sredstvima iz budžetskog fonda, pogledajte u PDF-u.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.