NavMenu

Niš dobio Radno telo za poboljšanje rada zdravstvenih ustanova

Izvor: Južne vesti Četvrtak, 12.04.2018. 19:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Spotmatik Ltd/shutterstock.com)Ilustracija
Način na koji se tretiraju pacijenti u zdravstvenim centrima na jugu Srbije mogao bi da bude poboljšan ukoliko ove ustanove usvoje zaključke Radnog tela koje je formirano u Nišu. U njemu su predstavnici Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova, Kliničkog centra, opštih bolnica i domova zdravlja.

- Komunikacija među zdravstvenim ustanovama, prijem i zbrinjavanje, priprema pacijenata, pojedinosti koje se tiču bolničkog lečenja i ostale procedure trebalo bi da budu standardizovane - kaže direktor Agencije za akreditaciju Vladimir Arsenović.

Ipak, zaključci koje će donositi ovo Radno telo neće biti obavezujući za zdravstvene ustanove, već će to biti samo preporuke.

Inače, u Nišavskom okrugu sastali su se predstavnici zdravstvenih ustanova sa juga Srbije, a kako je rekao direktor Agencije za akreditaciju, odluke Radnog tela neće se odnositi samo na ovaj okrug, nego na sve ustanove koje ka njemu gravitiraju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.