NavMenu

Novosadske muzičke svečanosti od 19. do 29. aprila

Izvor: Radio 021 Četvrtak, 12.04.2018. 18:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stokkete/shutterstock.com)Ilustracija
Međunarodni festival umetničke muzike Novosadske muzičke svečanosti – Nomus, 43. po redu, održaće se od 19. do 29. aprila na više lokacija u Novom Sadu.

Ukupno trinaest koncerata, koje će priređivati velika imena domaće i strane scene, odvijaće se u Sinagogi, Gradskoj kući i Srpskom narodnom pozorištu.

Govoreći o programu, organizatori su izdvojili nastup Beogradske filharmonije pod upravom maestra Danijela Rajskina, sa kojom će na otvaranju kao solista nastupiti pijanista Aleksandar Gavriljuk iz Ukrajine, kao i nastup svetske zvezde baroknog i klasičarskog repertoara – sopranistkinje Roberte Invernici i ansambla pod nazivom Akademija Hermans iz Italije, kojim će ovogodišnji Nomus biti zatvoren.

Ovo izdanje Festivala obogatiće i dva nešto drugačija, neklasična programa - jedan će upriličiti francuski umetnik Žil Apap s Duom Meduoteran, poznat po jedinstvenim kombinacijama klasike, džeza i muzike naroda sveta, a drugi hrvatski ansambl udaraljki Sudar Percussion s programom koji se sastoji od niza kompozicija francuskog velikana Žana Mišela Žara, u posebnim verzijama za udarački ansambl.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.