NavMenu

Završena modernizacija dela pruge kroz Beograd - BG voz ponovo saobraća do Resnika

Izvor: Beta Četvrtak, 12.04.2018. 15:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: J5M/shutterstock.com)Ilustracija
Preduzeće Infrastruktura železnice Srbije saopštilo je danas da će od sutra, 13. aprila 2018. godine, biti uspostavljena redovna linija BG voza na relaciji Resnik-Beograd Centar-Resnik.

Završetkom rekonstrukcije deonice pruge Topčider-Rakovica-Resnik, kako je saopšteno, rešava se južni izlaz iz beogradskog železničkog čvora i povezuju dva značajna železnička pravca kroz Srbiju, pruge od Beograda ka Nišu i Baru.

Radovi na modernizaciji sedam i po kilometara pruge započeti su 30. marta 2017. godine, a obuhvatili su rekonstrukciju i zamenu građevinske i elektrotehničke infrastrukture na toj deonici.

Kako je navedeno u saopštenju, reč je o prvoj ozbiljnijoj rekonstrukciji pruge na međunarodnom Koridoru 10 u proteklih trideset godina.

Radovi kineske kompanije China Civil Engineering Construction Corporation su koštali oko 23,8 mil EUR, a finansiranje je obezbeđeno iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.


Iz Resnika će svakodnevno biti ukupno sedamnaest polazaka do Beograd Centra, a vožnja BG Vozom između Resnika i Beograd Centra trajaće 18 minuta. Na toj relaciji voz će stajati još i u Kijevu, Kneževcu i Rakovici.

Kada sredinom godine započnu intenzivniji radovi na modernizaciji pruge Beograd Centar-Zemun, biće uspostavljena redovna linija gradske železnice između Resnika i Ovče, dodaje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.