Izvor: eKapija | Četvrtak, 12.04.2018.| 14:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srpska policija dobija informatičku opremu za efikasniju borbu protiv kriminala - Donacija SAD vredna 380.000 USD

Ilustracija (Foto: vovan/shutterstock.com)
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador SAD u Srbiji Kyle Scott potpisali su danas Sporazum o donaciji informatičke opreme koja će srpskoj policiji omogućiti efikasniju borbu protiv svih vidova kriminala, prenosi sajt Vlade Srbije.

Stefanović je tom prilikom istakao da će ova donacija, vredna 380.000 USD, obezbediti povezivanje policijskih stanica u Beogradu sa centrom za kriminalističku analitiku.

To će, kako je dodao, doprineti efikasnijem radu beogradske kriminalističke policije, ali i pružiti bolji uvid i analizu događaja na terenu i efikasnije suprotstavljanje svim vidovima kriminala.

Potpredsednik Vlade je objasnio da potpisani sporazum predstavlja nastavak saradnje Srbije i SAD u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma, kao i na polju unapređenja rada policije, dodajući da je za Srbiju važno da SAD ostanu naš partner u borbi protiv terorizma.

Stefanović je istovremeno ukazao na to da je današnja donacija deo višegodišnjeg projekta vrednog 1,1 mil USD, navodi se.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.