NavMenu

Vuk Maraš direktor Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.04.2018. 14:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: racorn/shutterstock.com)Ilustracija
Vuk Maraš, dugogodišnji aktivista nevladinog sektora, izabran je u sredu, 4. aprila 2018. godine, za direktora nedavno osnovane regionalne Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope (MAJE), objavila je Adria Media Group.

Maraš je u dosadašnjoj karijeri bio programski direktor MANSA, član UO međunarodne FLER mreže za borbu protiv organizovanog kriminala, kao i član brojnih radnih grupa u zemlji i inostranstvu koje su radile na izradi i praćenju implementacije zakona i politika vezanih za vladavinu prava i izborni proces.

MAJE, prvo regionalno udruženje šest vodećih medijskih kuća iz Jugoistočne Evrope, formirano je krajem januara u Podgorici.

Osnivači su, pored Vijesti (Crna Gora), Oslobođenje (Sarajevo), AMG (Beograd), Koha (Priština), Sloboden pečat (Skoplje) i Koha (Skoplje).


Kako je tada naglašeno, glavni ciljevi asocijacije su unapređenje međusobne saradnje, zajedničke obuke zaposlenih, razmene sadržaja, koordinirani nastup prema državnim i međunarodnim organima i organizacijama radi podizanja kvaliteta novinarstva i poboljšanja uslova i položaja medija na tržištu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.07.2024.  |  Industrija

Vlada Srbije donela uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta Jadar

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostorng plana područja za realizaciju posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit "Jadar". Kako se navodi u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade, danom stupanja na snagu ove uredbe ponovo počinje da se primenjuje Uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.