NavMenu

Leskovac do kraja 2018. dobija modernu sportsku dvoranu - Za završetak hale Partizan država daje 60 miliona dinara

Izvor: Jugmedia Četvrtak, 12.04.2018. 08:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Torsak Thammachote/shutterstock.com)Ilustracija
Gradnja hale Partizan u centru Leskovca, započeta 2011. godine, biće nastavljena u julu, kaže ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić i dodaje da bi ona trebalo da bude završena do kraja ove godine, prenosi Jugmedia.

Iako su grubi građevinski radovi završeni još marta 2013, a završetak radova najavljivan i za 2015. godinu, sportska hala Partizan svoja vrata sportistima konačno bi trebalo da otvori do kraja 2018.

Za te namene ministarstvo na čijem je čelu Udovičić izdvojilo je 60 miliona dinara, na osnovu projekta Da završimo započeto, sa kojim je konkurisao Grad Leskovac.

- U naredne tri nedelje raspisaćemo tender. Rok za njegovo sprovođenje je 45 dana, pa najkasnije do 1. jula očekujemo da ovde vidimo radnike i mašine, i da zaključno sa 2018. godinom završimo ovu halu - kazao je Udovičić.


Uz napomenu da je hala, koja je pod krovom, namenjena svim sportovima, Udovičić je rekao da je 500 mesta na tribinama sasvim dovoljno.

Gradonačelnik Goran Cvetanović objasnio je da je ranije isto ministarstvo uložilo u ovu halu 54 miliona dinara, a grad Leskovac 3 miliona dinara. Novi projekat je po predračunskoj vrednosti 66 miliona dinara, pa će nedostajućih 6 miliona dinara ponovo izdvojiti grad, za tehničku dokumentaciju i druge potrebe.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.