NavMenu

Fiat i smederevska Železara najveći izvoznici u Srbiji - Na spisku i Narodni muzej

Izvor: Beta Sreda, 11.04.2018. 15:58
Komentari
Podeli
(Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji u prva tri meseca ove godne bila je 1,1 mlrd EUR, a najveći izvoznici su kompanije Fiat Chrysler automobili (FCA) Srbija, čiji je izvoz bio 225,7 mil EUR, i HBIS grupa, vlasnik smederevske Železare, sa izvozom od 201 mil EUR, objavilo je danas Ministarstvo finansija.

Tigar Tires iz Pirota je na trećoj poziciji sa izvozom od 103,8 mil EUR.

Slede Naftna industrija Srbije sa 82,5 mil EUR izvoza, Robert Bosch iz Beograda sa 61,5 mil EUR, Petrohemija iz Pančeva sa izvozom od 58,7 mil EUR, Tetra Pak iz Beograda sa 52,5 mil EUR, Hemofarm iz Vršca sa 45,2 mil EUR i Grundfos iz Inđije sa 44,7 mil EUR.

Na tom spisku su i RTB Bor sa 44 mil EUR, Leoni iz Prokuplja sa 42,2 mil EUR izvoza, Henkel sa 41,7 mil EUR, Yura korporacija iz Rače sa 40 mil EUR, Air Serbia sa 35,4 mil EUR.


Među najvećim izvoznicima u Srbiji je i Narodni muzej u Beogradu sa izvozom u prvom kvartalu od 33,3 mil EUR.

Kako su za eKapiju objasnili u ovoj ustanovi, Narodni muzej u Beogradu našao se na listi 15 najvećih izvoznika za prvi kvartal 2018. godine, zahvaljujući privremenom izvozu kulturnih dobara, za potrebe tematskih izložbi u inostranstvu.

- Reč je o deklarisanoj vrednosti kulturnih dobara Republike Srbije, na osnovu kojih se određuje visina osiguranja tokom trajanja izložbe. To su nekomercijalni ugovori između institucija kulture koji nemaju za cilj ekonomsku dobit - objašnjavaju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.