NavMenu

"Ball Packaging Europe" najbolji izvoznik 2008. godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.12.2008. 09:11
Komentari
Podeli

Nagradu za najboljeg izvoznika 2008. godine dobila je kompanija "Ball Packaging Europe", dok je nagradu za najbolji novi izvozni proizvod dobila kompanija "Techno Naiss Group", a priznanja za najbolje izvoznike u kategoriji malih i srednjih preduzeća dobili su "Termometal" i "Radijator inženjering".

Nagradu za osvajanje novog izvoznog tržišta dobilo je preduzeće "Marni".

Kompanija "DHL International Beograd", pokrovitelj nagrade, dodatno je nagradila kompanije "Techno Naiss Group", "Termometal", "Radijator inženjering" i "Marni" sa ukupno 30.000 EUR u vidu usluga transporta i špedicije.

Kompanija "Ball Packaging Europe", je od januara do septembra ove godine ostvarila ukupno 68% izvoza od ukupne prodaje i pokazala da dobri primeri stranog ulaganja, imaju odličnu izvoznu perspektivu.

Firma "Tehno Naiss Group" dobila je nagradu za novi izvozni proizvod – CT skener koji se koristi u medicinske svrhe, sa kojim se kompanija pozicionirala kao treći svetski proizvođač skenera za ORL dijagnostiku, dok je kompanija "Marni" uspela da, u ogromnoj konkurenciji proizvođača iz celog sveta, plasira svoje proizvode od pečuraka na zahtevnom američkom tržištu.

Nagrade su dodelili predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, ministarka telekomunikacija i informacionog društva Jasna Matić i direktorka SIEPA Vesna Perić, a generalni direktor DHL Darko Babić uručio je nagrade od svoje kompanije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.