Izvor: eKapija | Utorak, 10.04.2018.| 10:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Umeće življenja i uživanja - Tematski bilten Putovanja 8. maja na eKapiji

U Srbiji je u prva dva meseca 2018. godine boravilo ukupno 363.310 turista, što je za 12% više nego u istom periodu prošle godine. U januaru i februaru bilo je 204.241 domaćih i 159.069 stranih posetilaca, a prema podacima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, najveći rast je zabeležen kod turista iz Kine i Izraela. Kako navodi Narodna banka Srbije, u januaru je devizni priliv od turizma bio u porastu za 21%, u odnosu na januar 2017. i iznosio je 93 mil EUR. I prošla godina bila je rekordna u odnosu na 2016. (rast od 13,4%), uz prihod od turizma u iznosu 1,18 mlrd EUR.

Očekuje se da će se ovaj turistički bum nastaviti i u 2018. godini, a kako samo u nautičkom turizmu Srbije leži potencijal za zapošljavanje čak 5.000 ljudi, jasno je da bi ovaj sektor mogao biti jedan od ključnih pokretača ekonomskog razvoja u narednom periodu.

O usponu turizma i mogućnostima za njegov dalji razvoj pisaćemo u novom tematskom biltenu "Putovanja kao stil života: Umeće življenja i uživanja ", koji će biti objavljen 8. maja 2018. godine.

Prikazaćemo trenutnu situaciju i trendove u turističkom sektoru, ali i dokle je stigla realizacija ciljeva predviđenih Strategijom razvoja turizma Srbije do 2025. godine. U ovom Tematskom biltenu bavićemo se i turističkom infrastrukturom i investicijama u ovoj oblasti, a predstavićemo kako luksuzne destinacije, tako i lokalne atrakcije i mesta koja turistima zaista pružaju mogućnost da punim plućima "žive i uživaju" u putovanjima.

Domaće i strane "globtrotere" obavestićemo o svim mogućnostima za dolazak u Srbiju, kao i za putovanja širom sveta. Predstavićemo i sve one "sitnice bez kojih se ne može", poput aplikacija za turiste, putnih osiguranja, rent a car kompanija ili proizvođača turističkog aksesoara.

U našem novom tematskom biltenu čitaćete i o turističkim operaterima, servisima koji olakšavaju organizaciju putovanja, kao i o drugim uslugama kompanija koje posluju u ovoj oblasti.

Razgovaraćemo sa svim relevantnim sagovornicima – od državnih struktura (Ministarstvo turizma, Privredna komora Srbije), preko Turističke organizacije Srbije, poslovnih udruženja i lokalnih samouprava, do direktora kompanija koje posluju u ovoj oblasti, stručnjaka, konsultanata i naučnih radnika.

Tematski bilten "Putovanja kao stil života: Umeće življenja i uživanja" je idealno mesto da preporučite vašu firmu, usluge ili proizvode koji mogu doprineti unapređenju ove oblasti.

Pozivamo vas da nam se pridružite. Pišite nam na urednik@ekapija.com ili marketing@ekapija.com ukoliko želite da budete deo našeg Tematskog biltena, a svakako nam pošaljite i vaše predloge i sugestije kako bismo ovu temu predstavili što kvalitetnije.

Izdanja ranijih Tematskih biltena pročitajte OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.