Izvor: B92 | Utorak, 10.04.2018.| 09:20

Delhaize počinje naplatu plastičnih kesa u prodavnicama Shop&Go

Ilustracija (Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)
Kompanija Delhaize Srbija počeće sledeće nedelje da naplaćuje plastične kese u jednom od svojih prodajnih formata – prodavnicama Shop&Go. Kako se navodi na internet stranici Shop&Go, naplata plastičnih kesa počeće od 16. aprila po ceni od dva dinara.

- Na ovaj način želimo da smanjimo upotrebu plastičnih kesa koje zagađuju našu životnu sredinu i da naš komšiluk učinimo čistijim i lepšim - navodi se u obaveštenju potrošačima.

Kupci Shop&Go marketa koji budu imali račun veći od 1.000 dinara dobijaće do 15. aprila, odnosno do isteka zaliha, besplatne pamučne cegere za kupovinu, piše na sajtu.

U Srbiji, inače, ima 170 Shop&Go prodavnica.

Menadžer korporativnih komunikacija Delhaize Srbija Nikola Papak rekao je ranije da je ta kompanija "spremna da pokrene inicijativu i zajedno sa kupcima da doprinos očuvanju životne sredine u Srbiji".

- Postoje različiti modaliteti, jedan od najefikasnijih je uvođenje naplate plastičnih kesa. Prema dosasašnjim iskustvima na drugim tržištima, ovaj model je dao najbolje rezultate, jer smanjuje potrošnju plastičnih kesa i do 80%.

Prosečno, inače, svaki stanovnik Srbije dnevno upotrebi sedam kesa, a godišnje ih se u Srbiji odbaci dve milijarde.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.