NavMenu

Na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru 60 kompanija iz Srbije

Izvor: eKapija Ponedeljak, 09.04.2018. 12:12
Komentari
Podeli
(Foto: Adriano Castelli/shutterstock.com)
Na 21. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru, od 10. do 14. aprila svoje proizvode i usluge predstaviće gotovo 60 kompanija iz Srbije, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Srbija će kao zemlja partner, osim privrednog potencijala i izvoznih mogućnosti, promovisati i turističku ponudu, kulturnu baštinu, gastronomiju i druge prednosti koje je čine dobrom destinacijom za ulaganje i poslovanje, navodi se u saopštenju.

U okviru Nacionalnog paviljona, na oko 900 kvadratnih metara izložbenog prostora, u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije (RAS), na mostarskom sajmu izlagaće srpske kompanije iz skoro svih sektora privrede - najviše u oblasti prehrambene industrije, industrije mašina i opreme, građevinske i tekstilne, elektro, metalske, kao i industrije nameštaja.

Svoju ponudu predstaviće i firme koje pružaju transportne, inženjerske i grafičke usluge.

- Srbiju ovoga puta predstavljaju uglavnom velike i srednje kompanije privatnog i javnog sektora, značajni izvoznici u oko stotinu zemalja regiona i sveta, od kojih neke posluju na više od šezdeset tržišta. Među izlagačima su i manje brzorastuće pouzdane firme koje imaju oformljenu ozbiljnu i kvalitetnu ponudu koja se već probija u regionu - rekao je predsednik PKS Marko Čadež.

Iz PKS ocenjuju da je nastup na sajmu privrede u Mostaru odlična prilika da privrednici iz Srbije učvrste postojeću saradnju i dogovore nove poslove i kooperacije sa partnerima iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.

Sajam u Mostaru predstavlja najveću i najznačajniju poslovnu izložbu u Bosni i Hercegovini. Na izložbenom prostoru od 30.000 kvadratnih metara okupiće se predstavnici privreda i kompanija iz više od 20 zemalja.

Tokom trajanja sajma, Privredna komora Srbije organizovaće pojedinačne prezentacije kompanija, B2B razgovore, a predstavnici komore učestvovaće na Prvoj poslovnoj konferenciji Foruma privrednih komora jadransko-jonskog područja Regionalni razvoj – Izazovi budućnosti.

U okviru Evropske mreže preduzetništva, PKS i RAS u saradnji sa INTERA Tehnološkim parkom Mostar i Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine organizuju 10. aprila i Međunarodne B2B susrete, koji predstavljaju priliku za pronalaženje dobavljača, kupaca, partnera i uspostavljanje poslovnih kontakata koji će otvoriti nove poslovne mogućnosti prekogranične saradnje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.