NavMenu

Pet inspekcija uskoro u pilot projektu e-inspektor

Izvor: Beta Subota, 07.04.2018. 13:36
Komentari
Podeli
(Foto: bikeriderlondon/shutterstock.com)
Pet inspekcijskih službi - sanitarna, tržišna, veterinarska granična, inspekcija rada i upravna, do juna će biti umrežene u pilot projektu e-inspektor, najavio je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Zoran Kasalović.

On je rekao da je plan da do proleća 2019. svih 40 inspekcija bude povezano na ovaj softver koji bi trebalo da omogući bolje korišćenje resursa svih inspekcija.

- Ova platforma je zapravo alat za inspektore i digitalizacija rada inspektora na delu. Ona će omogućiti automatsko planiranje, bolje i efikasnije kosrišćenje svih resursa, prelazak na e-Pisarnicu i e-Arhiviranje, efikasno izveštavanje, koordinaciju inspekcija i izbegavanje preklapanja nadzora i poseta različitih inspekcija, kao i dostupnost svih registara inspekcijama i bolju sudsko-inspekcijsku praksu - rekao je Kasalović.

Kako je objasnio, podaci sa ove platforme biće dostupni samo državnim organima, kao što su ministarstva, inspektorati, sudovi, u skladu sa postojećom zakonskom regulativom o zaštiti podataka ličnosti, dok će svi podaci koji mogu biti od koristi građanima i privrednicima, kao što su kontrolne liste, planovi nadzora i slično, biti na sajtu inspektor.gov.rs.

On je dodao da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Koordinaciona komisija za inspekcijski nadzor nastoje da obezbede stalne kanale komunikacije sa privredom, kako bi se ona što bolje upoznala sa reformom, novom savetodavnom ulogom inspekcija, svojim pravima i obavezama u pogledu inspekcijskog nadzora.

- Reforma inspekcija se sprovodi u saradnji sa privredom, odnosno njihovim udruženjima i nastojimo da informišemo privrednike o svim promenama, a plan je, da uz podršku EBRD-a otvorimo ove godine kancelariju privrednog savetnika za inspekcijski nadzor - rekao je Kasalović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.