NavMenu

Google pokreće uslugu slanja trenutnih poruka

Izvor: Mikro Petak, 26.08.2005. 08:54
Komentari
Podeli

Kompanija Google će od sredine ove nedelje ponuditi korisnicima novu uslugu. Radi se o usluzi slanja trenutnih poruka sa mogucnošću glasovne komunikacije. Goggle se na ovaj način pridružuje kompanijama AOL, Yahoo i Microsoft, koje već nude tu vrstu usluga.

Usluga Google Talk ponudice korisnicima sve što nude i ostali, ali će biti napravljena u otvorenom okruženju XMPP (Extensible Messaging and Presence Protocol), što bi trebalo da olakša njen razvoj i učini je fleksibilnijom na sugestije korisnika.

Nova usluga se trenutno testira, a mogu je isprobati registrovani korisnici Googleove usluge besplatne elektronske pošte Gmail, jer su te dve usluge, po rečima odgovornih iz kompanije, kompatibilne.

Korisnici koji na svojim računarima imaju instaliran operativni sistem Windows XP ili Windows 2000 mogu preuzeti softver za korišcenje usluge Google Talk sa adrese http://www.google.com/talk/index.html. (www.mikro.co.yu)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.