NavMenu

Turska Tai grupa sredinom 2018. pokreće proizvodnju u Kraljevu - Fabrika konfekcije zapošljava prvih 55 radnika

Izvor: Novosti Četvrtak, 05.04.2018. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: alexandre zveiger/shutterstock.com)
Turska tekstilna kompanija Tai group, koja je početkom godine kupila imovinu kraljevačkog Autotransporta, u ovdašnjim pogonima će sredinom godine otvoriti prve proizvodne linije, pišu Novosti.

Interesovanje Kraljevčana za rad u ovoj kompaniji je veliko, a radne biografije je na nedavno završenom Sajmu zapošljavanja, ostavilo više od hiljadu ljudi među kojima je bilo i diplomiranih tekstilaca, ali i bivših radnika propalih preduzeća, te svršenih srednjoškolaca svih struka.


Fabrika konfekcije za početak traži 55 radnika - pet supervizora i 50 operatera-pripravnika.

- Prve proizvodne linije ćemo otvoriti sredinom godine, dok otvaranje jednog od glavnih pogona planiramo tokom poslednjeg kvartala 2018. - kaže generalni menadžer kompanije Eurotay Srbija Burak Kararslan, najavljujući da će uskoro primiti još 200 proizvodnih radnika, a tokom naredne četiri godine čak 2.500.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.