Izvor: RTS | Utorak, 03.04.2018.| 15:51

Otvoren novi granični prelaz između Srbije i Mađarske kod Sombora

Ilustracija (Foto: Evgeny Bakharev/shutterstock.com)
Ministri Ivica Dačić i Peter Sijarto otvorili su novi granični prelaz između Srbije i Mađarske, Rastina-Bačsentđerđ. Novi granični prelaz radiće svakog dana od 7 do 19 časova, a predviđen je samo za putnički saobraćaj.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i mađarski ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Peter Sijarto svečano su presekli vrpcu na granici i poručili da će novi prelaz olakšati život lokalnom stanovništvu.

Sijarto je rekao da je ovo osmi granični prelaz između Srbije i Mađarske i da je zajednička granica duga 164 kilometara.

Kako je naveo, lokalno stanovništvo do sada je moralo da pređe oko 50 kilometara da bi prešli granicu, a sada će im trebati nekoliko minuta vožnje da pređu iz jednog mesta u drugo.

Sijarto je najavio da će ove godine početi radovi na još jednom prelazu, Rabe-Kiberhaze koji bi dogodine trebalo da bude otvoren.

Pre otvaranja prelaza Ivica Dačić je održao sastanak u mađarskom mestu Gara sa Sijartom.

Tema razgovora bilo je dalje unapređenje bilateralnih odnosa, a sastanku je prisustvovao i predsednik vojvođanske Skupštine Ištvan Pastor.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.