NavMenu

Turski investitor u Ćupriji otvara farmu junadi - Posao za 50 ljudi

Izvor: Beta Nedelja, 01.04.2018. 21:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Patrik Jech/shutterstock.com)Ilustracija
Turska kompanija O.P. Group otvoriće farmu junadi, biogasno postrojenje i staklenik na Poljoprivrednom dobru Dobričevo kod Ćuprije. U ovu investiciju biće uloženo 10 mil EUR.

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić i direktor O.P. Grupa Agro doo Beograd Džem Džandan potpisali su u petak (30. marta 2018) memorandum o razumevanju.

Kako je najavljeno, tokom ove godine na farmi će se uzgajati 1.000 steonih junica od planiranih 5.000 grla. Na farmi će biti zaposleno 50 ljudi.

- Drago nam je da će poljoprivredna proizvodnja po kojoj je Ćuprija bila poznata, biti obnovljena. Oživljavanje ove farme mnogo znači našoj opštini - rekao je Erić.

Direktor turske kompanije Džem Džandan je rekao da je ta kompanija "videla Srbiju kao zemlju spremnu za strane investitore i koja je sposobna da obezbedi povoljnu klimu za napredak i razvoj".

- Nakon razmatranja nekoliko opcija došli smo do zaključka da je Srbija, odnosno Ćuprija, dobro mesto da se napravi farma i biogasno postrojenje - rekao je Džandan.

Turski investitor je Poljoprivredno dobro Dobričevo zakupio na deset godina.

Prvi kontigent sa junicama stiže za oko mesec do dva a već je pokrenut proces nabavke grla. Junad će se prvenstveno izvoziti na tursko tržište a zatim i na kinesko.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.