NavMenu

Uprava za indirektno oporezivanje BiH dobila pravo građenja graničnog prelaza Ljubovija-Bratunac

Izvor: eKapija Petak, 30.03.2018. 12:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dotshock/shuttersdtock.com)Ilustracija
Veće ministara BiH dalo je saglasnost Upravi za indirektno oporezivanje BiH za potpisivanje Ugovora o pravu građenja sa Vladom Republike Srpske, radi izgradnje graničnog prelaza Bratunac–Ljubovija, uz obavezu dostavljanja kompletne prateće dokumentacije.

Ovim ugovorom Uprava za indirektno oporezivanje dobija pravo građenja bez naknade na graničnom prelazu Bratunac–Ljubovija na period dok postoji njena potreba za objektima na zajedničkom graničnom prelazu Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Na ovaj način rešeno je jedno od važnih pitanja za nastavak realizacije ovog projekta.


Veće ministara BiH osiguralo je 11 mil KM (oko 5,5 mil EUR) za izgradnju ovog graničnog prelaza, a prethodno je sa Vladom Republike Srbije potpisan Sporazum o izgradnji međudržavnog mosta preko reke Drine s pratećim putnim objektima na lokaciji Bratunac – Ljubovija, saopšteno je iz Veća ministara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.