Izvor: Tanjug/Beta | Petak, 30.03.2018.| 14:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Probijena leva cev tunela Brančić - Kompletan Koridor 11 gotov 2024. godine

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Nikifor Todorov/shutterstock.com)
Na deonici Koridora 11 od Lajkovca do Ljiga u petak (30. marta 2018. godine) je probijena leva cev tunela Brančić.

Radovima su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infratsrukture Zorana Mihajlović.

Desna tunelska cev probijena je avgusta 2017. godine. Tunel je duž ine oko 950 metara, a vrednost radova na tunelu je 37 mil USD.Na gradnji tunela radi se u tri smene a angažovano je 280 radnika.

Deonica Lajkovac-Ljig je duga 24 kilometra, a glavni izvođač radova je kineska kompanija Shandong Hi-speed Group koja gradi i deonicu Obrenovac - Ub dužine 26,23 kilometra.

Vučić je najavio da će narednih dana Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisati konkurs za izbor imena Koridora 11.

Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović, rekla je ranije u petak za RTS da je tunel Brančić najduži na Koridoru 11 i da je to završni deo najtežeg dela deonice.

- Verujem da ćemo na kraju leta imati 104 kilometra od Obrenovca do Preljina - istakla je Mihajlović i dodala da bi deonica Preljina-Požega trebalo da počne da se gradi najkasnije u martu sledeće godine.

- To je najteža deonica i velike su investicije i novci koje smo uložili - kaže Mihajlović i dodaje da se deonica od Požege do Boljara ne može očekivati pre 2020. godine.

- Crna Gora radi svoj deo koji je kod njih manji ali težak. Ta deonica je vrlo bitna kada govorimo o bezbednosti jer ćemo zaobići Ibarsku magistralu - ističe ministarka i kaže da bi Koridor 11 trebalo da bude kompletiran 2024. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.