Izvor: Dnevnik | Četvrtak, 29.03.2018.| 17:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

JGSP Novi Sad nabavio sedam novih autobusa - U aprilu kupovina još pet vozila

Ilustracija (Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)
Sedam novih niskopodnih solo autobusa stiglo je u garažu Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća (JGSP) Novi Sad, a nova vozila JGSP-a bi na ulicama grada mogla da se pojave već naredne sedmice.

Novi autobusi su, kao i prethodno nabavljena Ikarbusova vozila, na dizel pogon. Klimatizovani su i imaju troja vrata, tapacirana sedišta i elektronske displeje.

Osim toga u njih su ugrađene platforme za olakšan ulazak osobama s invaliditetom.

Nove autobuse je isporučila zemunska fabrika Ikarbus, a kupovina je obavljena na osnovu Programa investicionih aktivnosti Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća za 2017. godinu. Za tu investiciju izdvojeno je 119,5 miliona dinara bez PDV-a, a novac za kupovinu vozila obezbeđen je iz kapitalnih investicija dobijenih iz budžeta Grada Novog Sada.

Uskoro će vozni park JGSP-a biti obnovljen sa još pet novih autobusa iste specifikacije, a za njihovu kupovinu raspisana je javna nabavka do 2. aprila, kada će pristigle ponude biti otvorene.

Direktor tog preduzeća Milan Stanivuković je ranije izjavio da su u poslednje tri godine kupljena 42 autobusa, a da je za ovu godinu planirana značajnija obnova voznog parka.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.