Izvor: eKapija | Četvrtak, 29.03.2018.| 17:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počelo izmeštanje dela rasadnika u Rakovici - Na mestu stabala novo korito Topčiderske reke

(Foto: Beoinfo)
Izmeštanje dela rasadnika na uglu Ulice Pere Velimirovića i Bulevara patrijarha Pavla, neophodno kako bi se nastavilo izmeštanje Topčiderske reke, trenutno jeu toku, objavio je Beoinfo.

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da se u blizini korita Topčiderske reke nalazi oko stotinu stabala, koja su posadile Srbijašume.

- Pre nego što nastavimo radove, odlučili smo da ih Zelenilo – Beograd iskopa, i ona koja su zdrava, a većina jesu, presadi na novu lokaciju. Na ovaj način neće biti uništena stabla – naglasio je Vesić.

Upravo na mestu odakle se vade sadnice nalazi se buduća trasa Topčiderske reke, jer će njeno korito biti izmešteno što je i prva faza rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla u Rakovici.

– Taj projekat je započet pre oko mesec dana i vredan je više od 220 miliona dinara. Topčiderska reka se izmešta za oko 20 metara, Kaljavi potok će biti zacevljen u dužini od oko 100 metara, uradićemo novi most u Ulici Pere Velimirovića koji tu ulicu povezuje sa Bulevarom patrijarha Pavla - navodi Vesić.

On navodi da će prošireni bulevar povezivati Rakovicu sa Mostom na Adi i omogućiti građanima ove opštine da brže stignu do tog mosta, ali biti i deo spoljne magistralne tangente, koja će povezati Most na Adi sa novim mostom na Adi Huji.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.