Izvor: eKapija | Četvrtak, 29.03.2018.| 14:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nemačke kompanije traže dobavljače iz Srbije - Regionalni B2B projekat 19. juna u Frankfurtu

Ilustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)
Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija), predstavništva nemačke privrede u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), kao i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V), pozivaju kompanije iz Srbije i zemalja Zapadnog Balkana da budu deo regionalnog B2B projekta Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana, koji se sprovodi već četvrtu godinu zaredom.

Regionalni B2B projekat ove godine održava se 19. juna u Frankfurtu, a cilj je da nemačke firme pronađu proizvođače iz traženih privrednih oblasti u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana.

- Koncept projekta bazira se na B2B – matchmaking mehanizmu. 73 nemačke kompanije potvrdile su svoje učešće u projektu, dok se iz zemalja Zapadnog Balkana očekuje učešče oko 130 kompanija. Zainteresovane nemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj kompanija iz elektro i elektronskog sektora - saopštila je AHK Srbija.

AHK Srbija poziva sve zainteresovane kompanije da učestvuju u projektu, u skladu sa zahtevima prijavljenih nemačkih kompanija. Rok za dostavljanje prijave je 12. april 2018, a komapnije se mogu prijaviti OVDE.

Za sve informacije u vezi sa prijavnim formularom, kao i profilima nemačkih kompanija na osnovu kojih se precizno navodi šta bi sve kompanija/proizvođač iz regiona trebalo da sadrži u svom proizvodnom portfoliju, kako bi ispunila neophodne kvalifikacije za ostvarivanje potencijalne saradnje, zainteresovane kompanije mogu da se obrate Nemačko-srpskoj privrednoj komori (AHK Srbija).

Događaj se realizuje uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH).
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.