Izvor: Promo | Utorak, 03.04.2018.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prolećna velnes relaksacija za celu porodicu - Upoznajte "mađarsko more"

Jedrilica na jezeru Balaton
Najveće jezero centralne Evrope - Balaton, po broju turističkih poseta je na drugom mestu u Mađarskoj, odmah iza Budimpešte. Takozvano "mađarsko more" na obali dugoj 77 kilometara ima čarobna mesta koja kriju izvore termalne lekovite vode, podzemne pećine, dvorce i mnoge druge zanimljivosti, tako da može biti odličan izbor za prolećni kraći ili duži odmor.

Ako još niste napravili planove za uskršnje praznike i prolećna putovanja, Hunguest Hoteli pripremili su pravo velnes uživanje za celu porodicu - akva parkove, saune, masaže... Za najmlađe, tu su dečje igraonice i dečje i sportske animacije, a za ljubitelje dobrog zalogaja spremne su gastronomske avanture i prave poslastice.

Na samo šest kilometara od Balatona nalazi se jezero Heviz, prirodno biološko aktivno, termalno jezero, čija temperatura nikad ne pada ispod 22 C. Plivanje u ovom jezeru je nezaboravno iskustvo, a samo 500 metara od jezera nalazi se Hunguest Hotel Helios***superior, smešten u predivnom parku sa dve hotelske zgrade, Anna i Benjamin. Hotel ima sopstveni termalni izvor, tako da velnes centar hotela sa bazenima doživljaja, džakuzijem, saunama i parnom kabinom čeka svoje goste.

Onima koji dolaze iz zdravstvenih razloga ili na rehabilitaciju, dostupan je veliki medicinski centar je opremljen savremenim medicinskim aparatima. Hotel ima bogatu kulinarsku ponudu, a gostima su na raspolaganju čak i različiti dijetetski meniji.

U blizini se nalazi grad Keszthely, na obali Balatona, koji turistima nudi mnogo sadržaja. Između ostalog, tu su barokna palata Fecstetics, Muzej marcipana i brojne vinarije, a od maja se organizuju i izleti brodom.

Hunguest Hotel Pelion
Inače, Heviz je od Beograda udaljen 560 km, a autoputem se do jezera stiže za 5 sati.

Na severnoj obali Balatona smešten je mali gradić Tapolca, koji je okružen najpoznatijim vinarijama, a poznat je kao "grad vode i pećine". Ispod Hunguest Hotel Pelion****superior u ovom gradu nalazi se lekovita pećina koja pomaže onima koji boluju od astme i bolesti disajnih puteva, alergije i stresa. Mikroklimatski uslovi su savršeni, svetlo je prigušeno i nema mirisa ni zvukova, tako da se posetioci mogu potpuno opustiti.

U parku hotela, na 4 hektara, nalaze se bazeni, sportski tereni za tenis, mini golf i odbojku na pesku, a tu su i raznovrsne atrakcije za najmlađe.

Tapolca je od Beograda udaljena 531 kilometar, a putovanje autoputem traje oko 5,5 sati.

Posetioci mogu uživati u plovidbi čamcem kroz pećinu u centru grada, a u okolini se nalaze i zamkovi Szigliget i Sumeg koje svakako vredi posetiti. Domaćini preporučuju i odlazak u zoo park u Vespremu, Park avanture u Kislodi i obilazak najpoznatijih vinarija sa pogledom na jezero Balaton u Badacsony.

Hunguest Hotel Bál Resort**** nalazi se u ogromnom parku, na površini od dva hektara, u čudesnom ambijentu i samo 200 metara daleko od plaže jezera Balaton. Ima 193 klimatizovanih soba i 16 apartmana, a svaka soba ima pogled na "mađarsko more". Hotel radi tokom cele godine.

Sky Lounge&Board room, koji se nalazi na 13. spratu, na raspolaganju je za razne skupove, venčanja i zabave, a funkcioniše i kao bar za pojedinačne goste svakog dana između 15 i 17 časova. Hotel ima i svoj velens deo sa bazenom od 25 metara, džakuzijem, Kneipp bazenom i saunama. Konferencijske sale su idealne za manje skupove i za veće kongrese.

Do ovog hotela stiže se autoputem M7, nakon sat vremena vožnje od Budimpešte, odnosno 5,5 sati od Beograda. Hotel je smešten neposredno pored železničke stanice, a turisti se često odlučuju za posete obližnjim gradovima Vespremu i Siofoku, kao i izlete brodom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.