NavMenu

Chips Way do septembra dostiže pun kapacitet proizvodnje - Uz subvencije države zaposleno 55 radnika

Izvor: Glas zapadne Srbije Četvrtak, 29.03.2018. 13:03
Komentari
Podeli
U čačanskoj kompaniji Chips Way od pre četiri meseca u funkciji je najveći pogon za proizvodnju grickalica od kukuruznog brašna.

Prema rečima Tomislava Bajevića, direktora Chips Way-a, kapaciteti ove linije nadmašaju sve konkurentne kompanije.

- Ovakav pogon za proizvodnju nemaju ni veći proizvođači od nas, a njegova vrednost je 2,5 mil EUR. Trenutno radimo sa 30% kapaciteta i svakog meseca povećavamo taj procenat, pa se nadamo da će u septembru raditi punim kapacitetom - izjavio je Bajević.

Prema njegovim rečima, kod države su aplicirali za mere subvencije koje su i dobili.


- Svi dogovori koje smo imali sa državom ispunjeni su na vreme. Dobili smo 365.000 EUR na osnovu broja zaposlenih i investicija, ali i mi smo ispunili sve obaveze koje su od nas zahtevane, jer nije nimalo lako dobiti pare od države. Imali smo obavezu da zaposlimo 30 radnika, a zaposlili smo više od 55 - istakao je Bajević.

Kompanija Chips Way lider je u proizvodnji grickalica u ovom delu Srbije, a sarađuje i sa brojnim kooperantima iz čačanskih sela od kojih otkupljuje krompir.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.