NavMenu

„Sano“ Novi Sad – jedna dobra evropska priča, proširena sa velikim uspehom i na Srbiju

Izvor: eKapija Sreda, 03.12.2008. 15:20
Komentari
Podeli

Branimir KamplBranimir Kampl
(Fabrika Sano u Novom Sadu)

„Sano“ u evropskim razmerama predstavlja poznati i priznati brend u oblasti najsavremenijih tehnologija za proizvodnju stočne hrane, premiksa, specijaliteta i mlečnih zamena i danas, samo u regionu jugositočne Evrope zapošljava preko 500 radnika.

Kompanija „Sano“ započinje svoj put uspeha 1976.g. u malom mestu donje Bavarske – Grafenwaldu, uz dodatno angažovanje proizvodnih pogona-saradnika. Godine 1981. na čelu sa vlasnikom, Bernhardom Waldingerom „Sano“ započinje vlastitu proizvodnju zamena za mleko i vitaminsko mineralnih dodataka, a do 1990. SANO proizvod bio je poznat samo u Nemačkoj.

Deset godina kasnije Nemačka postaje „tesna“ za njihov razvoj, pa otvoraju fabriku u Poljskoj (2000.g.), zatim u Hrvatskoj (2004.g.), Srbiji (2005.g.) i Mađarskoj (2007.g.).

Branimir KamplBranimir Kampl
(Bernhard Waldinger)

«SANO-savremena ishrana životinja» d.o.o. sa sedištem u Novom Sadu, je danas privatna firma, na čijem čelu su Bernhard Waldinger, vlasnik Koncerna i dr Branimir Kampl, direktor preduzeća. Osnovana je 25.12.2000., a fabrika za proizvodnju stočne hrane započela je sa radom 2005.godine. Zapošljavaju 35 radnika, od čega je više od polovine sa visokom ili višom stručnom spremom., među kojima su i doktori veterinarske medicine, diplomirani inžinjeri stočarstva, agronomi, ekonomisti....

Puno se ulaže u edukaciju zaposlenih, a jedna od inovacija koja treba da olakša komunikaciju prema drugim članicama koncerna je i edukacija zaposlenih koji ne govore nemački jezik, pa tako u prostorijama firme u Novom Sadu, dvoje zaposlenih profesora nemačkog jezika i književnosti drže kurseve nemačkog jezika radnicima.

Branimir KamplBranimir Kampl

Sa ponosom žele da naglase partnere, koji su, svako na svoj način, zaslužni za uspeh „Sano“ priče na tržištu Srbije. Tako,

- ističu da su ih kao kupci odobrale kompanije, kao što su : «PIK Bečej», Bečej, «Agro-Klek», Klek, «VS Zoo Lek», Badovinci, «Ratar 24», Čurug , «Agrostok», Subotica, «Kiš Market», Nova Crnja, «Agro Dukat», Zrenjanin, «Veletrgovina», Šabac, «Vule Komerc», Leskovac, «Mića» Paraćin, «Žil» Martonoš, «Staro Selo» Pećinci, «Bonny M» Bačka Topola i mnogi drugi;

- u svoje najznačajnije dobavljače repromaterijala ubrajaju “Sojaprotein a.d.” Bečej, “Viktorija group” Novi Sad , “So produkt” Stara Pazova, “Dominisa trade” Beograd, “Dijamant” Zrenjanin, “Orka hemija” Beograd i mnoge druge;

- špediterske usluge od samog osnivanja uspešno obavlja firma “Con Texo” iz Novog Sada.

- Kompanija “Dunav osiguranje” a.d. pruža usluge osiguranja voznog parka, koji broji dvadesetak službenih vozila, dok “Milenijum osiguranje” a.d.o. osigurava proizvode, robu, objekte i opremu.

- Visoko obučeni i iskusni kadrovi, primena savremene kompjuterske i telekomunikacione tehnologije, široko rasprostranjena korespondentna mreža banaka, garancija su brzog, efikasnog i kvalitetnog servisa koji UniCredit Bank kao i Raiffeisen banka pružaju firmi „Sano“ kao svojim značajnim klijentima. Iz ove firme naglašavaju da u domenu domaćeg platnog prometa UniCredit Bank Srbija i Raiffeisen banka obezbeđuju brz, efikasan i kvalitetan bankarski servis realizacije dinarskih plaćanja po svim osnovama.

Kompanija «SANO-savremena ishrana životinja» d.o.o. Novi Sad je priznati član Nemačkog privrednog udruženja u Srbiji (DWB).

Mnogo više detalja o kompaniji uskoro pogledajte na njihovom sajtu www.sano.rs

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.