NavMenu

Tekstil iz Prijepolja stiže na tržište EU - U novom pogonu Konik zapošljava 50 radnika

Izvor: Novosti Sreda, 28.03.2018. 13:36
Komentari
Podeli
(Foto: alexandre zveiger/shutterstock.com)
Prijepoljac Ivan Ljujić primer je kako se uz malo preduzetničkog duha i pomoć države može od male porodične zanatske radionice napraviti uspešno preduzeće koje sada zapošljava skoro 50 radnika i svoje tekstilne proizvode plasira u nekoliko zemalja Evropske unije.

Zanatsku radnju Konik Ljujić je pokrenuo kao startap pre 12 godina, a sada zahvaljujući subvencijama Nacionalne službe za zapošljavanje i angažovanju zaposlenih u svom pogonu na kolovratu, proizvodi zaštitnu odeću visokog kvaliteta po evropskim standardima.

- Mislim da je država programima za zapošljavanje puno pomogla svim privrednicima. Novac koji sam dobio prošle godine investirao sam u proizvodni pogon i u osavremenjavanje mašina i opreme. Sada je moja firma znatno opremljenija i konkurentnija na tržištu - kaže Ivan Ljujić.

U ovom tekstilnom preduzeću posao je pronašao veliki broj radnika, uglavnom iz kategorije teže zapošljivih, odnosno onih koji su stariji od 50 godina.

U privatni biznis Ivan je ušao 2004. godine, nakon propasti tada društvenih preduzeća u kojima je radio posle završenih studija. Iskustvo stečeno u nekadašnjem tekstilnom gigantu Irisu počeo je da primenjuje u očevoj krojačkoj radnji koja je brzo postala tesna. Novac za nabavku prvih mašina pozajmio je, kaže, od rođaka, da bi ga vratio pošto je od države dobio subvenciju za pokretanje startap radnje.


Iz godine u godinu, obim posla se povećavao i širilo tržište.

Prošle godine zahvaljujući dobijenoj subvenciji za zapošljavanje 19 radnika od strane Nacionalne službe za zapošljavanje, posao je premestio u novi pogon, gde je sada zaposleno oko 50 ljudi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.