NavMenu

U 2018. na autoputevima u Srbiji otvaranje 22 nove naplatne stanice - Uskoro još 10 punjača za električna vozila

Izvor: Blic Sreda, 28.03.2018. 15:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock.com)Ilustracija
U 2018. preduzeće Putevi Srbije planira proširenje postojećih naplatnih stanica, njih 16, ali i izgradnju nove 22 stanice.

Kako kaže Darko Savić, rukovodilac odeljenja zajedničkih poslova u firmi JP Putevi Srbije, sedam novih stanica biće na deonici Niš-Dimitrovgrad.

- Na deonici Niš-Preševo gradiće se 11 naplatnih stanica, dok će na deonici Obrenovac-Preljina biti četiri naplatne stanice - objasnio je Savić.

U preduzeću Putevi Srbije navode i da pripremaju nabavku i instalaciju 10 elektro-punjača na glavnim putnim pravcima.

- U Srbiji ih sada ima pet. Nalaze se na četiri ključna ulaza u zemlju, i to na platou naplatne stanice Preševo, Šid iz smera graničnog prelaza sa Hrvatskom ka Beogradu, naplatne stanice Dimitrovgrad iz smera graničnog prelaza sa Bugarskom ka Nišu, zatim na platou naplatne stanice Subotica jug iz smera graničnog prelaza sa Mađarskom ka Beogradu, kao i kod bivše naplatne stanice Beograd kod Bubanj potoka. Punjenje vozila traje maksimalno do 30 minuta, a usluga je zasada besplatna - objasnio je Savić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.