Izvor: eKapija | Utorak, 27.03.2018.| 12:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Potencijali obnovljive energije i energetske efikasnosti - Predstavljamo vam novi Tematski bilten eKapije

Poslovni portal eKapija objavio je danas Tematski bilten: Energetika: Potencijali obnovljive energije i energetske efikasnosti. U novom tematskom biltenu pročitajte:

1. Koje su najznačajnije investicije koje Srbiju očekuju u energetskom sektoru do 2020. godine?
2. Šta za našu zemlju znači osnivanje nove međuregionalne berze električne energije u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi?
3. Zbog čega biomasa, iako OIE sa najvećim potencijalom, i dalje nije dovoljno iskorišćena? Koji uslovi su potrebni za snažniji razvoj investicija u bioelektrane?
4. Da li su Srbiji potrebne nuklearke, kao garancija energetske stabilnosti?
5. Šta za građane znači energetsko saniranje kuća i stanova i na koji način mogu doći do sredstava za takve projekte?

O ovim temama razgovarali smo sa predstavnicima naučne zajednice, strukovnih udruženja, nadležnih državnih institucija, lokalnih samouprava, javnih preduzeća...

Sa Zoranom Tadićem, direktorom i vlasnikom kompanije Neofyton, razgovarali smo o energetskoj efikasnosti u industriji. Marinko Ukropina, generalni direktor SGS za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Crnu Goru govorio je o sveobuhvatnom spektru stručnih rešenja koje pružaju u oblasti zaštite životne sredine.

Vaillant
je predstavio svoje gasne uređaje, VELUX nove energetski efikasne prozore. Predstavnici kompanije Danfoss govorili su o prednostima članstva u Danfoss Designers Clubu, kao i o značaju celovitog pristupa u energetskoj obnovi zgrada. U novom biltenu čitaćete i o ALUMIL Supreme stolariji, kreiranoj za visoke zahteve pasivnih kuća.

Sa predstavnicima Schneider Electric-a razgovarali smo o EcoStruxure platformi, a novo izdanje donosi i više informacija o Mitsubishi toplotnim pumpama. Kompanija ABB predstavila je rezultate u sektoru HVC brzih punjača za električna vozila. Predstavnici Resalte govorili su o primerima dobre prakse u oblasti obnovljivih izvora energije i unapređenju energetske efikasnosti u Srbiji i regionu. Zorka Opeka prezentovala je sistem gradnje KLIMABLOC.

Reeco d.o.o.
otkrio nam je šta nas očekuje na ovogodišnjem sajmu RENEXPO Water&Energy u Beogradu.

Celokupan sadržaj biltena možete pogledati OVDE.

Pozivamo vas da i vi budete deo tematskih biltena: predstavite svoj rad i usluge koje nudite na tržištu, planove za naredni period, dajte svoj osvrt o temi i dodatno pojačajte svoju vidljivost kod čitalaca našeg portala. Tema sledećeg biltena je turizam.

PDF izdanje Tematskog biltena možete preuzeti OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.