Izvor: eKapija | Utorak, 27.03.2018.| 08:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

ALUMIL Supreme S91 za visoke zahteve pasivnih kuća - Toplotna izolacija, vodonepropusnost i smanjenje buke uz maksimalnu fleksibilnost

Ilustracija (Foto: shutterstock.com/Dmitry Kalinovsky)
Tokom zimskog perioda, ključnu ulogu u vašoj kući ili stanu ima kvalitetna stolarija. Osim što pruža topliji i bezbedniji dom, ona štedi energiju i zvučno izoluje objekat, pružajući vam tako potpuni mir.

Ukoliko je vaš dom energetski efikasan, uštedećete mnogo novca koji biste dali za grejanje ili za struju za klima uređaje, tokom letnjih meseci. Zamena stolarije mnogo je jeftinija u odnosu na svakodnevno "rasipsanje" novca u energetski neefikasnim objektima.

Samo u Beogradu, danas oko 320.000 stanova ne zadovoljava elementarne standarde energetske efikasnosti. Procene pokazuju da bi, ukoliko bi se svi prozori na njima zamenili, došlo do uštede oko 1.000 MW energije, što je kapacitet HE Đerdap!

Prozorski sistem Supreme S91 kompanije ALUMIL specijalno je dizajniran kako bi se zadovoljili visoki zahtevi pasivnih kuća. Ovaj sistem sertifikovao je i nemački Passive House Institute. Idealan je za velika opterećenja, termički izolovan sa visokim nivoom bezbednosti i, što je najvažnije, štedi energiju, poručuju iz ALUMIL-a.

- Svedoci smo stalnih klimatskih promena, pa su ekstremno niske i ekstremno visoke temperature u Srbiji postale normalna stvar. Nažalost, takav trend će se nastaviti i u narednim godinama, što je još jedan dovoljno čvrst dokaz da ulaganjem u kvalitetnu stolariju radi uštede energije pravite jedan od najpametnijih izbora. Uskoro počinje i sezona vetrova, kada se u svim domovima bije bitka protiv košave, a na videlo izlazi najveća boljka starih stanova i kuća - prozori ispod kojih huče hladan vazduh. Zbog promaje, temperatura u prostorijama se smanjuje i za nekoliko stepeni (procena je da gubici energije kroz nekvalitetne prozore i vrata dostižu i do 40%). Takođe, buka koju košava pravi dovoljna je da se osećate neprijatno u sopstvenom domu - podsećaju iz kompanije ALUMIL.

Ulaganjem u kvalitetnu stolariju, osim što ćete uštedeti na plaćanju računa, uložićete i u sopstveni mir. Ovo posebno važi za stanovnike gradova, koji dobro znaju da spoljašnju buku retko mogu kontrolisati. Zatvoreni prozori sa dobrom zvučnom izolacijom mogu smanjiti buku koja dolazi spolja i za nekoliko decibela i tako vam obezbediti mir u domu, sve i da živite pored najprometnije ulice u gradu.

- Sistem kompanije ALUMIL Supreme S91 ima savršene performanse u pogledu toplotne izolacije, vodonepropusnosti i smanjenja buke, uz fleksibilnost i jednostavnost izrade. U proizvodnju ovog prozora je uložena najmanja moguća potrošnja energije u svim procesima - počev od livnice, ekstruzije, prekookeanskog transporta do sklapanja i montaže. Kada govorimo o kvalitetu, najbolji dokaz je to što je kompanija Google Inc. izabrala baš ovaj prozorski sistem kompanije ALUMIL za renoviranje svoje glavne poslovne zgrade u Njujorku, jednog od najvećih objekata u tom gradu - podsećaju iz ALUMIL-a.

Svi zainteresovani, više detalja o ALUMIL proizvodima i o tome kako dom učiniti energetski efikasnim, mogu saznati i u izložbenom salonu u Beogradu.

Kompletan sadržaj biltena Energetika: Potencijali obnovljive energije i energetske efikasnosti pročitajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.