NavMenu

Sportski centar Banjica ponovo u vlasništvu Opštine Voždovac

Izvor: Beta Ponedeljak, 26.03.2018. 14:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Twin Design/shutterstock.com)Ilustracija
Sportski centar na Banjici je posle 25 godina ponovo u vlasništvu Opštine Voždovac, saopštila je danas ta beogradska opština.

- Apelacioni sud je 2016. godine potvrdio pravo korišćenja Opštine Voždovac nad Sportskim centrom na Banjici, koji je kao državna imovina, nezakonitom odlukom Izvršnog odbora Opštine Savski venac 1992. godine dat na korišćenje Vaterpolo klubu Partizan - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Opština je posle odluke suda pokrenula postupak vraćanja i krajem prošle godine, nakon dobijenog rešenja od Grada Beograda, počela proces preuzimanja sportskog centra na Banjici od Vaterpolo kluba Partizan, koji je upravljao centrom na osnovu nezakonite odluke uz ogromne dugove od oko 120 miliona dinara.

- Partizan nikad nije bio vlasnik bazena na Banjici. Opština Voždovac je prekinula trend otimanja imovine i vratila građanima jedini bazen u gradu Beogradu koji im je bespravno bio oduzet - rekao je predsednik opštine Aleksandar Savić.

On je istakao da je SC Banjica u veoma lošem stanju, da u centar nije ulagano decenijama, da temperatura vode i grajanje ne zadovoljavaju postavljene standarde.

- Opština je već uradila projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju, poboljšanje energetske efikasnosti i gasifikaciju celog centra. Izvršili smo i geološka ispitivanja i pronašli termalne vode koje će biti iskorišćene za grejanje celog sportskog centra i vode u bazenima - rekao je Savić.

Dodao je i da opština želi da podrži rad Partizana i da je ponudila upravi kluba da finansira termine za treninge igrača, termine svih utakmica i termine škole vaterpola za decu.

On je istakao da veruje da će ulaganjima opštine u sportski centar na Banjici biti stvoreni bolji uslovi, ne samo za vaterpoliste Partizana, već i za sve stanovnika opštine Voždovac i Beograda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.