Izvor: eKapija | Nedelja, 25.03.2018.| 16:23

Otvoren renovirani pogon fabrike Prva petoletka-namenska u Trsteniku - Uloženo 2,2 mil EUR

(Foto: ALEXANDER LEONOV/shutterstock.com)
U fabrici Prva petoletka-namenska u Trsteniku, koja obeležava 69 godina rada, u nedelju (25. marta 2018. godine) je otvoren renoviran proizvodni pogon u koji je uloženo 2,2 mil EUR.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vlada Srbije je u to preduzeće investirala ukupno 3,5 mil EUR.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je na otvaranju novog pogona istakao da to preduzeće "ima budućnost i da je u stanju da odgovori zahtevima svetskog tržišta".

- Namenska industrija prošle godine izvezla je oko 570 mil EUR, što je za 17% više od rekordne 2016. godine, a skoro tri puta više nego što je bilo 2012. godine. Ove godine očekujemo da će ukupan izvoz biti više od 600 mil EUR - kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, izmenama zakona, kontrola, apsolutna kontrola i vlasništvo države nad namenskom industrijom se "neće dovoditi u pitanje".

- Ispod 51 procenta u namenskoj industriji vlasništvo države Srbije po zakonu neće moći da padne, ni da se izgube upravljačka prava - istakao je Vulin.

Direktorka Prve petoletke – namenska, Anđelka Atanasković rekla je da je fabrika zaposlila 100 novih radnika, a da su plate zaposlenih danas na nivou republičkog proseka.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.