NavMenu

Za četiri dana prodato oko 1.000 automobila i motocikala - Rekordno interesovanje na sajmu u Beogradu

Izvor: RTS Nedelja, 25.03.2018. 16:14
Komentari
Podeli
Sa jedne od dosadašnjih sajamskih manifestacija u Beogradu (Foto: Jelena Đelić)Sa jedne od dosadašnjih sajamskih manifestacija u Beogradu
Za samo četiri dana na salonu autombila u Beogradu prodato je oko 1.000 automobila i motocikala. To je rezultat pre svega nižih cena i boljih uslova kreditiranja. Električni i hibridni automobili se slabije prodaju jer svi čekaju da država ponudi subvencije kao što je to na zapadu ali i u okruženju. Najskuplji primerci koji koštaju više od 150.000 EUR su prodati kao i sve ženevske premijere izložene u Beogradu

Neki od posetilaca za RTS kažu da su došli da se informišu o kupovini na kredit ili o kupovini "staro za novo".

I stranci koji su predstavnci velikih kompanija iznenađeni su posetom i tražnjom.

- Prvi put sam u Beogradu na salonu. Iznenađen sam koliko ima kupaca i posetilaca na sajmu. Ovaj salon prodajno biće jedan od najuspešnijih za našu kompaniju - kaže Enriko de Lorenci iz Opela.

Najviše se prodaju vozila do 15.000 EUR, a čak 40 modela može se pazariti ispod 10.000 EUR.

- Ima nešto malo više zaintresovanih za kupovinu automobila na kredit. Sama ekonomska situacija ide u prilog pa su na taj način spremni da finansiraju svoj novi automobil - ističe Aleksandra Đokić iz Škode.


Kupci dolaze na sajam sa jednom idejom a odlaze sa drugom jer često tek na sajmu uvide da mogu da dobiju i više. Pojedina vozila sa lagera jeftnija su i do 30%.

Od 1.000 vozila koja su prodata, više od stotinu je skuplje od 50.000 EUR, a neka dostižu i cenu od 200.000 EUR.

Takav trend bio je i prošle godine a mnoga od njih naručena su još pre šest meseci. Njihove cene na sajmu su manje i za 10.000 EUR, pa oni koji imaju dublji džep to umeju da iskoriste.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.