Izvor: Dnevnik | Subota, 24.03.2018.| 09:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Raspisan konkurs za rektora Univerziteta u Novom Sadu

Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)
Savet Univerziteta u Novom Sadu doneo je Odluku o raspisivanju izbora za rektora i četiri prorektora Univerziteta u Novom Sadu za mandatni period od 1. oktobra 2018. godine do 30. septembra 2021. godine.

Prema ovoj odluci, kandidate za rektora predlažu nastavno-naučna veća fakulteta u sastavu Univerziteta, naučna veća instituta u sastavu Univerziteta i stručna veća Senata Univerziteta.

Kandidate za prorektore predlaže kandidat za rektora iz reda profesora ili naučnih radnika koji su u radnom odnosu sa punim radnim vremenom na fakultetu ili na institutu, vodeći računa o zastupljenosti što većeg broja fakulteta. Kandidat za rektora ne može da predloži za prorektora lice koje je u radnom odnosu na istom fakultetu na kojem kandidat za rektora ima zasnovan radni odnos.

Kandidat za prorektora za nauku može biti predložen iz reda naučnih radnika instituta.

Članovi Komisije za sprovođenje izbora rektora su dr Srđan Kolaković, redovni profesor, Fakultet tehničkih nauka – predsednik, dr Zoran Mijatović, redovni profesor, Prirodno-matematički fakultet - zamenik predsednika, Zoran Golušin, docent, Medicinski fakultet, Lidija Srebotnjak-Prišić, redovni profesor, Akademija umetnosti u Novom Sadu, dr Marijana Sakač, naučni savetnik, Naučni institut za prehrambene tehnologije, dr Atila Dudaš, Pravni fakultet u Novom Sadu, predstavnik osnivača, Mladena Mikan, student, Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu.

Kandidati za rektora mogu se predložiti najkasnije do 19. aprila 2018. godine do 15,00 časova.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.