Izvor: eKapija | Petak, 23.03.2018.| 09:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dodeljene godišnje nagrade magazina Diplomacy&Commerce (FOTO)

Proslava Diplomacy&Commerce u Bitefartcafeu
Magazin Diplomacy&Commerce, sindikacija londonskog The Economist časopisa, proslavio je svoj drugi rođendan u četvrtak 22. marta u novom Bitefartcafeu, saopšteno je iz ove medijske kompanije.

Osim toga što je ovim događajem magazin obeležio drugu godišnjicu od pokretanja, na događaju su uručene i Diplomacy&Commerce nagrade pojedincima, kompanijama i organizacijama koje su se istakle u humanitarnom radu, CSR aktivnostima, spajanju biznisa i kulture, te doprinosu unapređenja uslova poslovanja, bilateralne saradnje, civilnog društva kao i privrednog ambijenta u Srbiji.

Diplomacy&Commerce nagrade su dodeljene u osam kategorija, kompanijama i organizacijama, kao i dve nagrade pojedincima: za doprinos razvoja civilnog društva i nagradu za unapređenje ekonomije.

Članovi žirija koji su odlučivali o dobitnicima bili su Marko Čadež iz PKS, Martin Knapp iz AHK, Sanja Ivanić iz CCIFS, Mirjana Kojić iz CCIS, Ana Grujović iz SSCC, Marija Radulović iz HPK, Danijela Fišakov iz SPK, Fanina Kovačević iz HBA, Ruža Ristanović iz DC i Robert Čoban, predsednik CPG.

Pobednik kategorije najbolja društveno odgovorna kompanija je Coca-Cola koja je nagradu dobila za svoju Rosa školu roditeljstva, dok je u kategoriji doprinos razvoju umetničkog stvaralaštva i očuvanju kulturne baštine pobedila kompanija DDOR osiguranje.

Dve kompanije, Telekom Srbija i Alumil, imale su podjednak broj glasova u kategoriji humanitarnosti.

Nagradu za fondaciju godine dobio je Hemofram, a u kategoriji Biznis inovacije pobedu je odnela Eurobanka.

NALED je dobio priznanje u kategoriji unapređenje uslova za poslovanje, a Privredna komora Srbije pobednica je u kategoriji unapređenje bilateralne saradnje i privrednog ambijenta.

Posebna nagrada u kategoriji doprinos razvoju civilnog društva, otišla je u ruke Beogradskoj otvoren školi (BOŠ).

Direktor Color press grupe Robert Čoban rekao je da magazin Diplomacy&Commerce ima misiju da stvori pravu sliku Srbije, te da se ne bavi "ulepšavanjem" istine.

- Često mediji, naročito oni koji se obraćaju stranoj javnosti, pokušavaju da ulepšaju istinu. To nije naš put, mi prikazujemo stvarnost iz više aspekata kako bi dobili što realniju sliku - rekao je Čoban.Fotogalerija
Dodeljene godišnje nagrade magazina Diplomacy&Commerce

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.