Izvor: Danas | Petak, 23.03.2018.| 12:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nebojša Savić ponovo predsednik Saveta guvernera NBS

Narodna banka Srbije (Foto: ToskanaINC/shutterstock.com)
Većinom glasova poslanika Skupštine Srbije Nebojša Savić ponovo je izabran za predsednika Saveta guvernera NBS na period od pet godina.

Savić je zaposlen kao redovni profesor na FEFA – Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju iz Beograda i to od 2003. godine, a od 2008. do 2012. godine bio je član Nacionalnog saveta konkurentnosti Vlade Srbije.

Skupština Srbije je u četvrtak (22. marta 2018. godine) za direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama NBS na period od šest godina izabrala Željka Jovića, koji je u NBS od 2012. godine obavljao funkciju generalnog direktora Sektora za kontrolu poslovanja banaka. Jović je član UO Agencije za osiguranje depozita kao predstavnik NBS, a član je i Komiteta za finansijsku stabilnost Srbije od njegovog konstituisanja 2013. godine i Predsednik Odbora za javni nadzor nad obavljanjem revizije. Parlament je većinom glasova konstatovao i odluku o prestanku funkcije člana Komisije za hartije od vrednosti, Žarku Milićeviću.

Na period od sedam godina Skupština Srbije izabrala je Dejana Popovića za predsednika Saveta Agencije za energetiku Srbije, a za člana tog saveta – Acu Markovića i Dejanu Stefanović Kostić na period od šest godina. Negica Rajakov izabran je za člana Saveta na period od pet godina, kao i Goran Petković.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.