NavMenu

Za lečenje penzionera u banjama oko 400 miliona dinara u 2018.

Izvor: Tanjug Četvrtak, 22.03.2018. 17:44
Komentari
Podeli
Blizu 400 miliona dinara biće izdvojeno u ovoj godini za oporavak penzionera u banjama i rehabilitacionim centrima širom Srbije kojima će tako biti pokriveni dnevni troškovi oporavka u iznosu od 2.800 dinara, odlučeno je na sednici Upravnog odbora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Na ime društvenog standarda penzionera, kojih prema poslednjim podacima u Srbiji ima oko 1,7 miliona, Fond PIO je u 2018. predvideo sredstva u iznosu od 421 miliona dinara, saopšteno je na današnoj sednici.

Od te sume za finansiranje rehabilitacije penzionera izdvojiće se 392.942.280 miliona dinara, dok su preostala sredstva namenjena za isplaćivanje solidarne pomoći najugroženijim penzionerima.

Sredstvima Fonda PIO biće pokriveni putni troškovi, kompletan lekarski nadzor i terapije tokom desetodnevnog boravka u banji, a novac će biti raspoređen prema kategorijama osiguranika.

Za banjsko lečenje penzionera iz kategorije osiguranika zaposlenih predviđeno je oko 360 miliona dinara, za penzionere iz kategorije osiguranika samostalnih delatnosti oko 30 miliona dinara, a za korisnike poljoprivrednih penzija oko 2,7 miliona dinara.

Prema odluci Upravnog odbora, Fond PIO će pokrivati dnevne troškove lečenja penzionera i korisnika porodičnih penzija u iznosu od 2.800 dinara u 24 rehabilitaciona centra u Srbiji, a za slepe korisnike i decu sa invaliditetom koji su korisnici porodičnih penzija biće plaćeni troškovi dnevnog smeštaja njihovih pratilaca u iznosu od 2.000 dinara.


- Iznosi dnevnih troškova rehabilitacije korisnika penzije i cene smeštaja pratioca utvrđeni su na nivou cena iz 2017. da bi se omogućilo što većem broju penzionera da koristi ovo pravo - rekao je finansijski direktor Fonda PIO, Ivan Mimić.

Penzioneri mogu da se o trošku Fonda PIO oporavljaju u rehabilitacionim centrima u Niškoj Banji, Vrnjačkoj Banji, Mladenovcu, Sokobanji, Slankamenu, Melencima, Banji Koviljači, Gornjoj Trepči, Bukovičkoj Banji, Ribarskoj Banji, Novopazarskoj Banji, Ivanjici, Mataruškoj Banji, Vranjskoj Banji, Kanjiži, Gamzigradskoj Banji, Prolom Banji, Lukovskoj Banji, Vrdniku, Apatinu, Sijarinskoj Banji, Bujanovačkoj Banji i na Zlatiboru.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.