NavMenu

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi - Subvencionisani agro krediti i u 2018.

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.03.2018. 13:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Avatar_023/shutterstock.com)Ilustracija
Zahvaljujući novom ugovoru sa Ministarstvom poljoprivrede, ProCredit banka će i tokom 2018. godine učestvovati u programu subvencionisanog kreditiranja domaće poljoprivrede, sa namerom da povoljnim pozajmicama dodatno podrži rast i razvoj srpskog agrara.

Kako navode iz banke, svi poljoprivrednici u Srbiji koji planiraju da i ove godine, uz subvencionisane kredite države, nastave ulaganja u svoju proizvodnju, zahteve za dobijanje ovih pozajmica već sada mogu da predaju u svim ekspoziturama ProCredita.

- Samo tokom prošle godine, od ukupno 73 mil EUR isplaćenih subvencionisanih agro kredita, naša banka je odobrila i isplatila više od 21 mil EUR, što nas čini ne samo najuspešnijom, već i bankom koja je najspremnija da domaće proizvođače podrži u dobijanju državnih subvencija – istakla je Ana Milić, direktorka Sektora za privredu i poljoprivredu ProCredit banke.


Kao i ranijih godina, subvencionisani agro krediti će i ovoga puta biti namenjeni registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima koja se bave stočarstvom i biljnom proizvodnjom, kao i za ulaganja u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

- Državne subvencije su značajan podsticaj za proizvođače i jedan od načina na koji mogu veoma povoljno da unaprede svoje poslovanje. Za nas u ProCredit banci je to samo još jedna prilika da sve koji sarađuju sa nama podržimo i omogućimo im da pravilno iskoriste podsticajna državna sredstva – objašnjava Ana Milić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.