NavMenu

Otvoren Sajam automobila u Beogradu - Najskuplji eksponat vredan skoro 400.000 EUR

Izvor: Beta Četvrtak, 22.03.2018. 12:13
Komentari
Podeli
lamborghini huracan GT3, najskuplji eksponat na sajmulamborghini huracan GT3, najskuplji eksponat na sajmu
Sajam automobila DDOR BG Car Show 06 i Međunarodni sajam motocikala Motopassion otvoreni su danas na Beogradskom sajmu i trajaće do 28. marta.

Na sajmovima je 379 izlagača iz dvadesetak zemalja, koji predstavljaju 34 automobilska brenda i 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i bicikala.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, otvarajući sajmove, istakao je da je saobraćaj drugi naveći zagađivač vazduha u Srbiji i da je stoga važno da se dobro kontroliše kakvi se automobili uvoze.

On je istakao da se neće dozvoliti uvozi automobila iz Nemačke koji su tamo proglašeni za otpad.

- Ministarstvo zaštite životne sredin je u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja već sprečilo takav uvoz - rekao je Trivan.

Dodao je da je došao kraj tome da se ekološke takse plaćaju samo pri uvozu novih automobila, već se radi na tome da se takvi nameti uvedu i na uvoz polovnih automobila.

- Električni, odnosno hibridni automobili su budućnost u svetu, pa će tako biti i u Srbiji - kazao je ministar i istakao da se razmišlja o tome da država pomogne uvoz takvih automobila.

Najavio je da će se efikasnije kontolisati tehnički pregled automobila, po pitanju emisije štetnih gasova.

Trivan je podsetio da se u Srbiju godišnje uveze 26.000 novih automobila, ali i 131.000 polovnih, koji su pretnja ne samo po bezbednost već i za životnu sredinu.

- Mali interesi ne bi smeli da budu važniji od ljudskih života - upozorio je on.

Cena ulaznice sa sajmove je 300 dinara, grupnе 200 dinara, grupne za đake i studente 150 dinara, dok će 27. mart biti "porodični dan", a cena ulaznice za roditelje s decom je 500 dinara. Parking se plaća 100 dinara po započetom satu. Radno vreme sajmova biće od 10 do 20 časova.


Najskuplji

Najskuplji eksponat na sajtmu, lamborghini huracan GT3, izložen je u hali 1. Radi se o jednom od samo oko 70 proizvedenih primeraka ove verzije. Pokreće ga 5,2-litarski V10 atmosferski motor sa oko 610 konjskih snaga (u zavisnosti od konfiguracije) i maksimalnim obrtnim momentom od 600 Nm. Uparen je sa 6-stepenim sekvencijalnim menjačem. Automobil je razvijen u saradnji Lamborghinija i kompanije Dallara, a kuriozitet je da se naš automobilski as Miloš Pavlović nalazio u grupi test-vozača u toku razvoj.

Cena jednog primerka iznosi 397.000 EUR, a kako bi se automobil doveo u stanje da izađe na stazu - još oko 300.000.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.