Izvor: eKapija | Sreda, 21.03.2018.| 14:13

Prodate dve celine kraljevačkog Magnohroma - Nelt kupio Fabriku elektrotermičkih proizvoda, Malbex Wbi fabriku SVO-TVO

(Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)
Na javnom nadmetanju danas su prodate dve celine kraljevačkog Magnohroma, potvrđeno je eKapiji u Agenciji za licenciranje stečijanih upravnika.Kompanija Nelt kupila je Fabriku elektrotermičkih proizvoda (FETP) u Kraljevu, koja se u konkursu vodila kao celina 2, po ceni od 98 miliona dinara.

Treću celinu, fabriku SVO-TVO (tera i smolom vezanih opeka), kupila je kompanija Malbex Wbi iz Beograda po ceni od 13,5 miliona dinara.

Novog vlasnika nije našla Fabrika vatrostalnih materijala u Kraljevu, kao ni rudnici Šumadija i Magnezit sa pogonima eksploatacije i separacije rude vatrostalnih materijala na više lokacija, celokupna oprema Fabrike vatrostalnih materijala i eksploataciona prava na poljima rudnika Šumadija i Magnezit, kao i zemljište u svojini stečajnog dužnika na području Kraljeva, Čačka, Čajetine i Gornjeg Milanovca. Početna cena ove celine iznosila je nešto manje od 275 miliona dinara.

Podsetimo, stečaj nad Magnohromom otvoren je 16. septembra 2016. godine, a jedan od razloga za otvaranje postupka bila je prezaduženost preduzeća.

U kompaniji Nelt potvrdili su informaciju o kupovini.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.