Izvor: eKapija | Sreda, 21.03.2018.| 15:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Plast and Metal Balkans u maju počinje proizvodnju u Paraćinu - Francuski proizvođač precizne mehanike najavljuje prve obuke radnika

Ilustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Francuski proizvođač precizne mehanike iz klastera Plast&Metal u toku 2018. godine zaposliće prve radnike u svojoj firmi u Paraćinu.Firma Plast and Metal Balkans osnovana je u Paraćinu u decembru 2017. i počeće sa proizvodnjom u maju ove godine, dok će svečano otvaranje biti organizovano u septembru, rečeno je za eKapiju u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Paraćina.

Kako su nam objasnili, firma će u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje u toku aprila organizovati prve obuke radnika u matičnoj kompaniji u Francuskoj.

Proizvođač precizne mehanike otkupio je halu površine 500 kvadrata, u industrijskoj zoni u Paraćinu, u kojoj će do kraja 2020. biti zaposleno 20 radnika.

U toku je opremanje hale, a kako kažu u KLER-u, najveći deo proizvoda biće namenjen izvozu na tržište Francuske i EU.

Plast&Metal u Francuskoj čini grupacija od pet firmi, koje se bave obradom plastike i metala. Kako su za naš portal objasnili predstavnici lokalne samouprave, i ostale firme iz klastera zainteresovane su za otvaranje pogona u Paraćinu, te je u planu gradnja objekta u kome bi one bile smeštene.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.