NavMenu

Opština Čajetina otvara vrtiće po selima

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.11.2008. 12:34
Komentari
Podeli

Dok je u najvećem delu Srbije zavladala bela kuga i stanovništvo se sliva u urbane sredine, a usled toga zatvaraju se škole, u opštini Čajetina situacija je malo drugačija. Opštinska uprava najavila je da će u petak ( 28. novembar 2008. godine) svečano otvoriti vrtić u selu Kriva Reka. Blizu 30 zainteresovanih porodica poslaće svoju decu na poludnevni boravak u izdvojeno odeljenje vrtića "Radost", sa sedištem u Čajetini.

U opštini kažu da ravnomerno razvijaju sve krajeve svoje prostrane teritorije. Pa, tako, ulaganjem u putnu infrastrukturu, vodovodnu mrežu i rekonstrukciju mreže električne energije po selima na teritoriji širokoj 647km2 stvoreni su uslovi za normalan život ljudi u njima, i što je najvažnije ostanak mladih i osnivanje porodica.

U protekle tri godine na teritoriji opštine Čajetina, nesebičnim zalaganjem opštinskog rukovodstva, otvorene su škole u Alinom Potoku, Mušvetama, a ove školske godine i u Golovu. Pored toga, predškolske grupe dečjeg vrtića postoje i rade na pripremi šestogodišnjaka za prvi razred u Sirogojnu, Mačkatu, Krivoj Reci, Šljivovici i Ljubišu, sa po desetak budućih prvaka, navode u opštini.

U Krivoj Reci otvara se vrtić na inicijativu tridesetak roditelja, nakon što je Opštinsko veće dalo saglasnost da opština uloži sredstva u adaptaciju dva školska stana u okviru Osnovne škole "Milivoje Borović". Iz budžeta je finansirana i nabavka nameštaja, opreme i učila za decu, uzrasta od 2 do 5,5 godina.

Za otvaranje vrtića zainteresovani su i meštani sela Šljivovica i Mačkat, tako su se roditelji oko dvadesetak mališana mlađih od 6 godina izjasnili u anketi koju je sproveo matični vrtić. Stoga, na redu je adaptiranje postojećih prostorija pri školama u navedenim mesnim zajednicama, sredstvima iz budžeta opštine.

Treba pomenuti da je u toku rekonstrukcija i dogradnja prostorija vrtića u Čajetini, projekat finansiran manjim delom iz NIP, a većim iz čajetinskog budžeta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.