NavMenu

"Tigar" ostaje na A Listingu Beogradske berze

Izvor: Beta Četvrtak, 27.11.2008. 10:57
Komentari
Podeli

Komisija za listing i kotaciju Beogradske berze utvrdila je da je pirotska kompanija "Tigar" u datom roku obezbedila ispunjenost uslova tržišne likvidnosti za A Listing, saopštilo je srpsko tržište kapitala.

Nivo tržišne likvidnosti "Tigrovih" akcija za period od 27. maja do 26. novembra je ispunjen pošto je prosečna dnevna vrednost prometa bila 507.007 dinara a prosečan dnevni broj transakcija 5.197.

Akcije pirotskog gumara tako ostaju na Prime marketu berzanskog tržišta uz hartije beogradskog "Energoprojekta" i bečejskog "Sojaproteina".

Komisija za listing "Tigru" je dala rok do 26. novembra da obezbedi Pravilnikom o listingu utvrđen nivo tržišne likvidnosti akcija za izdavaoce primljene na A Listing.

Pravilnikom je predviđeno da prosečna dnevna vrednost prometa ne bude manja od 500.000 dinara i da prosečan dnevni broj transkacija ne bude manji od pet.

Ispunjenost tih uslova meri se u periodu od šest meseci koji prethode datumu isteka utvrđenog roka za njihovo obezbeđenje.

Da nije ispunila uslove likvidnosti, akcija "Tigra" bi sa A Listinga "sišla" na B Listing, odnosno Standard market, na kojem je trenutno samo "Alfa plam".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.