NavMenu

Otvoren Sajam preduzetništva u Beogradu - na "Biznis bazi 2008" više od 300 izlagača

Izvor: Beta Četvrtak, 27.11.2008. 10:47
Komentari
Podeli

Na Beogradskom sajmu danas (27. novembar 2008. godine) je otvoren Sedmi međunarodni sajam preduzetništva "Biznis baza 2008", na kojem će se predstaviti više od 300 izlagača.

Organizatori te trodnevne manifestacije koji se održava pod sloganom "Korak ka uspehu" su Beogradski sajam i Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva (MSPP).

Namera je da sajam pomogne povećanje konkurentnosti MSPP, primenu informacionih tehnologija, pretvaranje inovacija u gotov proizvod, ali i doprinese povećanju izvoza, sertifikacije i standardizacije, podstakne razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva.

Prema najavi šefa projekta "Biznis baza", Ostoje Ilića, na oko 4.500 m2 ove godine će biti više organizovanih nastupa udruženja preduzetnika.

Na sajmu učestvuje i veći broj dobitnika "start up" kredita, kao i predstavnika raznih klastera iz svih delova Srbije, a prateći program čine seminari, radionice, konsultantske usluge, koje će posetiocima i izlagačima približiti savremene metode poslovanja.

U ukupnom broju preduzeća u Srbiji, sektor MSPP učestvuje sa 99,7%, zapošljava 65,5% od ukupnog broja zaposlenih i ostvaruje 67,7% prometa.

Prema podacima iz avgusta 2008, u Srbiji je poslovalo 318.000 preduzeća, od čega 102.000 privrednih društava i 216.000 preduzetnika. U odnosu na kraj 2007. godine, do početka septembra broj MSPP je povećan za oko 22.000.

Sajam "Biznis baza" će biti otvoren od 10.00 do 19.00 sati. Cena pojedinačne ulaznice je 200 dinara, za grupne posete 100, dok parking košta 50 dinara na sat.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.