NavMenu

Potencijali obnovljive energije i energetske efikasnosti - Novi Tematski bilten 27. marta na eKapiji

Izvor: eKapija Utorak, 20.03.2018. 10:09
Komentari
Podeli
U energetskom sektoru u Srbiji u toku su projekti vredni više od 3 mlrd EUR. To je najveći investicioni ciklus u energetici posle više od tri decenije. U toku je izgradnja postrojenja koja će proizvoditi struju snage 1.000 megavata, više od 500 iz obnovljivih izvora energije, od čega najviše iz energije vetra - 450 megavata. Najavljena je izgradnja vetroparka Kostolac, kao i novog termobloka u Kostolcu snage 350 megavata.

Iz obnovljivih izvora energije već ove godine na mreži se očekuje 250 megavata - iz vetroparka Alibunar 48 megavata, Kovačica 105 megavata i Čibuk oko 100 megavata. Ipak, za stabilno i sigurno snabdevanje, osim novih izvora energije, neophodna je i racionalna potrošnja, te je eneregetska efikasnost tema od velikog značaja.

O energetici, obnovljivim izvorima i energetskoj efikasnosti, pisaćemo u novom Tematskom biltenu "Energetika: Potencijali obnovljive energije i energetske efikasnosti", koji će biti objavljen 27. marta 2018. godine.

Predstavićemo nove projekte, rešenja, tehnologiju i usluge kompanija koje posluju u toj oblasti. Govorićemo o tehnološkim trendovima, sistemima za uštedu energije, termo-tehnici...

Svoje proizvode, usluge, rešenja i projekte, između ostalih, predstaviće sertifikaciona kuća SGS, Enel PS, Polytechnic, Neofyton, Vaillant, Energy Net, Zorka opeka, Velux, Danfoss, Schneider Electric, ABB...

Tematski bilten "Energetika: Potencijali obnovljive energije i energetske efikasnosti" je idealno mesto da preporučite vašu firmu, usluge ili proizvode koji mogu doprineti unapređenju ove oblasti.

Pozivamo vas da nam se pridružite. Pišite nam na urednik@ekapija.com ili marketing@ekapija.com ukoliko želite da budete deo našeg Tematskog biltena, a svakako nam pošaljite i vaše predloge i sugestije kako bismo ovu temu predstavili što kvalitetnije.

Izdanja ranijih Tematskih biltena pročitajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.