Izvor: Balkan Green Energy News | Utorak, 20.03.2018.| 15:49

Ansaldo Energia isporučuje opremu za kogeneracijsko postrojenje u Pančevu - Posao vredan 40 mil EUR

Ilustracija (Foto: Svietlieisha Olena/shutterstock.com)
Italijanska kompanija Ansaldo Energia saopštila je da je potpisala ugovor sa kompanijom Shanghai Electric Group vredan 40 mil EUR za isporuku gasnih turbina i generatora za kogeneracijsko postrojenje u Srbiji.

Elektrana sa kombinovanom proizvodnjom električne i toplotne energije u Pančevu je u vlasništvu TE-TO Pančevo, zajedničkog preduzeća firme Centroenergoholding, u vlasništvu kompanije Gazprom Energholding, i srpske Naftne industrije Srbije (NIS), u većinskom vlasništvu kompanije Gazprom Neft.

Shanghai Electric Group je odgovorna za projektovanje, nabavku i izgradnju (EPC) elektrane po principu ključ u ruke.

Postrojenje će proizvoditi električnu i toplotnu energiju korišćenjem prirodnog gasa kao goriva.

Prema ugovoru sa Shanghai Electric Group, Ansaldo Energia će isporučiti dve AE64.3A gasne turbine, prateće WY18Z vazdušno-hlađene generatore i pomoćne sisteme.

Ansaldo Energia je 59,9% u vlasništvu Cdp Equity u kompaniji Cassa Depositi e Prestiti Group, koja je u državnom vlasništvu, dok 40% drži Shanghai Electric.

U oktobru 2017. godine kineska kompanija i firma TE-TO Pančevo potpisali su ugovor o izgradnji kogeneracijskog postrojenja u Pančevu.

Proizvedenu električnu i toplotnu energiju koristiće Rafinerija nafte Pančevo, u vlasništvu NIS-a. Početak izgradnje planiran je do sredine godine, a početak proizvodnje očekuje se do kraja sledeće godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.