NavMenu

Nekonsolidovana dobit Jedinstva iz Sevojna 205 miliona dinara

Izvor: Kamatica Ponedeljak, 19.03.2018. 14:37
Komentari
Podeli
(Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)
Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna objavilo je nekonsolidovane finansijske izveštaje za prošlu godinu u kojoj je zabeležen pad prihoda, ali je ostvaren značajan rast profitabilnosti usled početka velikog projekta na TENT-u.

Jedinstvo je u prošloj godini zabeležilo nekonsolidovane prihode od 3,6 milijardi dinara što je 23,2% niže u odnosu na godinu pre, dok je poslovna dobit pala 60,5% na 81,2 miliona dinara. Ipak, krajnji rezultat je bio za 27,1% viši i dostigao je 205,5 miliona dinara usled boljeg finansijskog rezultata (dobit iz finansiranja od 160,6 miliona dinara).

Jedinstvo je krajem prošle godine otpočelo veliki projekat izgradnje postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova na TENT-u, čija ukupna vrednost iznosi oko 167 mil EUR, od čega Jedinstvo izvodi deo radova u vrednosti od 95,5 mil EUR.


Efekti ovog posla već su se videli u poslednjem kvartalu prošle godine te je pozicija primljenih avansa skočila na 2,2 milijarde dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.