NavMenu

WMG Advisory organizuje pripreme za završni ispit za procenitelje nekretnina tokom marta i aprila

Izvor: eKapija Petak, 16.03.2018. 12:05
Komentari
Podeli
(Foto: Nomad_Soul/shutterstock.com)
WMG Advisory organizovaće tokom marta i aprila pripreme za završni ispit za procenitelje vrednosti nepokretnosti.

Pripreme za završni ispit se organizuju kroz 4 modula. Kako kažu u WMG Advisory, detaljno - kroz razradu modela na realnim procenama i simulacije specifičnih metodologija, primenjivaće se najznačajnije metode procene vrednosti nepokretnosti: profitni metod, investicioni ili rezidualni metod, metod direktne kapitalizacije, kao i opšta i metodološka načela u primeni komparativnog metoda i troškovnog pristupa.

Pripreme za završni ispit su namenjene kandidatima koji su prošli osnovnu obuku za procenitelje vrednosti nepokretnosti; koji žele da unaprede svoje praktične i metodološke sposobnosti u izradi procena vrednosti; i one koji žele da povećaju kvalitet svojih izveštaja o proceni vrednosti.

Organizovane su kao praktičan rad, koji vodi međunarodno licencirani procenitelj, kao predavač i mentor.

Prvi modul "Opšta metodološka načela i razrada modela primenom komparativnog metoda i troškovnog pristupa" održan je 15. marta i zabeležio je veliko interesovanje polaznika.

Sledećeg četvtrka - 22. marta, održava se modul "Metod direktne kapitalizacije – razrada dva osnovna modela i četiri simulacije specifičnih metodologija na realnim procenama (HC Top Slice, T&E, Layer, SC DCF)". Modul "Investicioni (rezidulani) metod" procene biće održan 29. marta, a modul "Profitni metod" 5. aprila.

Sva četiri modula će se održavati u kontinuitetu sve do održavanja sledećeg ispita pred Ministarstvom finansija, koji je zakazan za 7. maj 2018.


- Na prvom državnom ispitu za sticanje zvanja procenitelja vrednosti nepokretnosti koje je organizovalo Ministarstvo finansija 22. januara 2018. godine, polaznici WolfMcGill osnovne obuke za procenitelje imali su više od 4 puta veću prolaznost u odnosu na prosečnu prolaznost ostalih kandidata. WolfMcGill je i na osnovnom kursu najveću pažnju posvetio metodologijama procene, a sada želimo da svim ostalim kandidatima koji nisu uspeli da prođu na prvom državnom ispitu obezbedimo mogućnost da steknu neophodno znanje za svoju buduću karijeru procenitelja - navodi se u saopštenju WMG Advisory.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti putem mejla edukacija@wolfmcgill.com. Više detalja pogledajte i na wolfmcgill.com
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.07.2024.  |  Finansije

Kako da onlajn proverite radni staž i visinu buduće penzije?

Građani Srbije koji žele da dobiju informacije o stažu osiguranja ili da dobiju okvirnu projekciju visine buduće penzije, moći će to da učine preko elektronskog servisa PIO fonda. Međutim, za korišćenje elektronskih servisa "Moj staž i moja penzija" i "e-Kalkulator" neophodno je imati eID broj građana. Za osiguranike koji nemaju eID građana, na sajtu Fonda PIO dostupan je elektronski servis "Uvid u podatke matične evidencije", za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.