Izvor: eKapija | Petak, 16.03.2018.| 12:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Beogradski vodovod u 2018. planira javne nabavke vredne oko 10 milijardi dinara - Najavljena i kupovina mehanizacije

Ilustracija (Foto: ThomBal/shutterstock.com)
JKP Beogradski vodovod i kanalizacija ove godine raspisaće javne nabavke u vrednosti od oko 10 milijardi dinara.

Kako prenosi sajt Privredne komore Beograda, u kojoj je nedavno održana prezentacija ovogodišnjeg Plana javnih nabavki, oko 9,5 milijardi dinara predviđeno je za javne nabavke i oko 500 miliona za nabavke na koje se zakon ne primenjuje.

Predmet javnih nabavki JKP Beogradski vodovod i kanalizacija su poslovi iz oblasti projektovanja, građevinskih i elektromašinskih radova, transporta, nabavku opreme, vodovodnog i kanalizacionog materijala i drugih usluga.

- Kada je reč o grupama nabavki, ove godine je situacija malo drugačija nego ranije, jer je izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže sada u nadležnosti Grada, pa su smanjene nabavke radova u odnosu na prethodnu godinu, a povećana je nabavka dobara, koja ove godine učestvuje sa 64%, radovi sa 21%, a usluge 15%, rekla je Svetlana Mijajlović, izvršna direktorka pravnih poslova i poslova nabavki JKP Beogradski vodovod i kanalizacija.

Mijajlović i dodala da je za ovu godinu planirano da se obavi ukupno 721 nabavka.

Inače, JKP Beogradski vodovod i kanalizacija planira i obnovu voznog parka i kupovinu mehanizacije.

Prema rečima Nine Jandrić, v.d. sekretara Sekretarija za komunalne i stambene delatnosti, Grad će sa preduzećem JKP Vodovod i kanalizacija da sprovodi javne nabavke vezane za rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže.

Ona je istakla da je Grad usvojio Strategiju razvoja vodovodne i kanalizacione mreže, kojom se predviđa i da će se svake godine obnoviti vodovodna mreža duga 42 km, što znači da će sredstva biti obezbeđena, ali i da će biti i više javnih nabavki i više posla.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.