Izvor: seebiz.eu | Četvrtak, 15.03.2018.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Tri kineske kompanije pozvane da obave due diligence u Gorenju

Fabrika Gorenje u Valjevu
Slovenački proizvođač bele tehnike Gorenje pozvao je tri potencijalna strateška partnera iz Azije na detaljni pregled poslovanja. Svi su podneli ponudu za preuzimanje većinskog udela u Gorenju, prenosi seebiz.eu, pozivajući se na slovenačke medije.

Kompanija Gorenje je prošle nedelje saopštila da su stigle četiri ponude potencijalnih strateških partnera, od kojih su svi aktivni u sektoru kućnih aparata i dolaze iz Azije. U utorak (13. marta 2018) su primili i petu ponudu, potencijalnog strateškog partnera iz Evrope, koji takođe posluje u industriji kućnih aparata.

Nakon detaljne analize i revizije "poslovnih i drugih elemenata" od pet ponuda, za due diligence fazu pozvana su tri potencijalna partnera koji dolaze iz Azije i aktivni su u industriji, a podneli su ponudu za preuzimanje najmanje 50% plus jedne deonicu kompanije.

Prema nezvaničnim informacijama lista Finance, neobavezujuće ponude podneli su trenutno najveći svetski proizvođač uređaja Haier i jedan od najvećih kineskih proizvođača Hefei Meiling. Kineski div Midea, koji proizvodi široku paletu električnih aparata, a najpoznatiji je po klima uređajima, takođe se spominje među zainteresovanima, prenosi RTV Slovenije.

Tri potencijalna partnera će od 23. marta dobiti pristup virtuelnoj sobi s podacima o Gorenje Grupi, a biće im omogućen i obilazak odabranih mesta, kao i grupni sastanci s upravom društva.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.