NavMenu

Tri kineske kompanije pozvane da obave due diligence u Gorenju

Izvor: seebiz.eu Četvrtak, 15.03.2018. 15:45
Komentari
Podeli
Fabrika Gorenje u ValjevuFabrika Gorenje u Valjevu
Slovenački proizvođač bele tehnike Gorenje pozvao je tri potencijalna strateška partnera iz Azije na detaljni pregled poslovanja. Svi su podneli ponudu za preuzimanje većinskog udela u Gorenju, prenosi seebiz.eu, pozivajući se na slovenačke medije.

Kompanija Gorenje je prošle nedelje saopštila da su stigle četiri ponude potencijalnih strateških partnera, od kojih su svi aktivni u sektoru kućnih aparata i dolaze iz Azije. U utorak (13. marta 2018) su primili i petu ponudu, potencijalnog strateškog partnera iz Evrope, koji takođe posluje u industriji kućnih aparata.

Nakon detaljne analize i revizije "poslovnih i drugih elemenata" od pet ponuda, za due diligence fazu pozvana su tri potencijalna partnera koji dolaze iz Azije i aktivni su u industriji, a podneli su ponudu za preuzimanje najmanje 50% plus jedne deonicu kompanije.


Prema nezvaničnim informacijama lista Finance, neobavezujuće ponude podneli su trenutno najveći svetski proizvođač uređaja Haier i jedan od najvećih kineskih proizvođača Hefei Meiling. Kineski div Midea, koji proizvodi široku paletu električnih aparata, a najpoznatiji je po klima uređajima, takođe se spominje među zainteresovanima, prenosi RTV Slovenije.

Tri potencijalna partnera će od 23. marta dobiti pristup virtuelnoj sobi s podacima o Gorenje Grupi, a biće im omogućen i obilazak odabranih mesta, kao i grupni sastanci s upravom društva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.