NavMenu

Centar dečjih letovališta izmirio sva dugovanja - Za adaptaciju i modernizaciju objekata 320 miliona dinara

Izvor: Novosti Sreda, 14.03.2018. 12:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nenad Nedomacki/shutterstock.com)Ilustracija
U adaptaciju objekata i modernizaciju opreme Centra dečjih letovališta biće uloženo 320 miliona dinara, najavljuje za Novosti Slavko Gak, sekretar Grada Beograda za obrazovanje i dečju zaštitu.

Iako je ovoj ustanovi pretilo stavljanje katanca na vrata, Centar je u 2018. godinu ušao sa izmirenim dugovanjima od 68,5 miliona dinara, isplaćenim zaostalim zaradama zaposlenima i 10.000 mališana više u svojim odmaralištima, izjavio je danas sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

- U narednom periodu fokus će biti na adaptaciji objekata i modernizaciji opreme, čime će se nastaviti trend razvoja. Za samo tri godine, ukupan broj korisnika pansiona porastao je za 45% i biću zadovoljan samo ako održimo ovaj tempo rasta - kazao je Gak.

On je istakao da je prošle godine u pet objekata CDL-a, na Tari, Goču, Bukulji, Rudniku i na Divčibarama boravilo 27.603 dece, što je oko 10.000 više u odnosu na 2014. godinu, a popunjenost kapaciteta je povećana sa 51% na 67%.

- Ove godine očekujemo 32.524 gosta i popunjenost kapaciteta od 78%, što je pravi put stavljanja ovog centra na zdrave noge - rekao je Gak i dodao da se ove godine očekuje rast broja pansiona od 18%.

Gak je istakao da su procene neophodnih investicija u ove objekte oko 320 miliona dinara, od čega će centar iz svojih sredstava investirati 30 miliona. On je poručio da je Centar dečjih letovališta od institucije koja duguje plate zaposlenima postao ustanova sposobna i da investira, te da se uz pažljive projekcije i planiranja očekuje njegov dalji razvoj.

Prihodi CDL-a su krajem 2014. godine iznosili 286 miliona dinara, da bi prošle godine bili 460,9 miliona dinara, što je rast od 61%. Prema rečima Slavka Gaka, u 2018. očekuju se prihodi od oko 660 miliona dinara.

Racionalizacija poslovanja Centra dečjih letovališta uključivala je bolju organizaciju, promociju i smanjenje broja zaposlenih, pa je tako 2006. godine bilo 210 zaposlenih, a danas ih je 136.

Od osnivanja do danas objekte Centra dečjih letovališta Beograda posetilo je više od 1,5 miliona dece.

Centar ima kapacitet od 1.175 komercijalnih ležajeva u pet objekata - Mitrovac na Tari, Stanišinci na Goču, Bukulja u Aranđelovcu, Rudnik na Rudniku i Stevan Filipović na Divčibarama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.